Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Zbor “Air Show Giurgiu” va avea loc în perioada 25-26 aprilie, la baza-aerodrom Malu Roşu, în paralel cu “Zilele Oraşului”.

 

Festivalul este organizat de către Vampair Hungaria, Clubul Motoflyro Giurgiu şi Asociaţia Piloţilor şi Proprietarilorde Aeronave Ultra Uşoare Motorizate din România în colaborare cu Primăria Giurgiu. De asemenea, o contribuţie importantă a avut-o şi cunoscutul Marian Cojocaru, cel fără de care show-urile “sub cerul liber” ar fi mai sărace.

 

Giurgiuvenii (şi nu numai) vor putea vedea o serie de acrobaţii aeriene, salturi cu paraşuta din elicopter, evoluţii cu parapanta şi balon cu aer cald dar şi concursuri propriu-zise de motocros, autocros. În plus se vor putea viziona proiecţii video şi spectacole de sunet şi lumină.

 

Se pare că show-ul va fi prezentat de către un împătimit al genului, George Vintilă, iar “piesele de rezistenţă” rămân “icarii acrobaţi” (Dan Ştefănescu şi Ioan Postolache) şi Marian Duţă, recordmenul mondial la saltul cu parapanta din balon de la cea mai mare altitudine (10.800 metri).

 

Dacă antrenamentele libere şi înscrierile în concurs se vor face în ziua de 24 aprilie, concursurile şi evenimentele amintite mai sus vor avea loc în zilele de 25 şi 26 aprilie începând cu orele 9.00.

 

     

 

      Bogdan VLADU