DSCN1049 

Sâmbătă, 15 august, în Portul Giurgiu, Primăria municipiului și Consiliul Local, în colaborare cu Centrul Cultural Local ”Ion Vinea” au organizat o manifestare cultural-artistică și sportivă cu dublă semnificație : celebrarea Zilei de ”Sfânta Maria Mare” și a Zilei Marinei Române.

            La eveniment au participat mai multe personalități locale, printre care: primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu; subprefectul Laurențiu Țintea, directorul ”Serviciilor Locale” Giurgiu, George Pălălău și copreședintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu.

            Manifestarea a debutat cu intonarea imnului național de către Fanfara ”Valahia”, dirijată de prof. Virgil Pețanca, directorul Centrului Cultural Local ”Ion Vinea”, urmată de susținerea unei slujbe religioase de către un sobor de preoți de la Biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiu.

 

DSCN1051

DSCN1056           

Apoi, comandorul Dumitru Cucu a ținut un discurs, în cadrul căruia a evocat istoricul și semnificațiile zilei de 15 august – Ziua Ligii Navale Române, precum și despre viața unor  personalități și eroi marinari din Giurgiu.

  DSCN1066        

  Spectacolul a continuat cu o demonstrație de arte marțiale a membrilor Clubului Sportiv ”Aquila” din Giurgiu.

DSCN1074

A urmat ceremonia de aruncare în apele Dunării a unei ancore confecționate din flori, succedată de cel mai așteptat moment al manifestării, și anume tradiționala sosire a Zeului Neptun, alături de diafanele sale nimfe.

DSCN1125

 

Nu au lipsit de la această sărbătoare   jocurile cu specific marinăresc : săritura cu sacul, tragerea de frânghie, prinsul rațelor din apele Dunării și altele care  au delectate numeroșii cetățeni prezenți în port la această sărbătoare.

DSCN1130

Spectacolul dedicat acestor două sărbători s-a încheiat cu un spectacol al ambarcațiunilor aparținând Poliției de Frontieră Giurgiu, Căpităniei Giurgiu și Administrației Fluviale Giurgiu. Ele au  putut fi admirate defilând pe Dunăre, preț de aproximativ 15 minute.

DSCN1148

            De precizat că un echipaj SMURD și mai mulți reprezentanți ai Poliției Locale  Giurgiu au fost prezenți pe tot parcursul derulării evenimentului, asigurând asistența medicală necesară în caz de urgențe, respectiv liniștea și ordinea publică.

            Spectatorii giurgiuveni prezenți s-au arătat încântați de întreaga manifestare,  răsplătind cu ropote de aplauze  efortul organizatorilor ,ceea ce dovedește faptul că evenimentul a fost reușit.

(Teodora Nicolau)

 

 

1 COMENTARIU

  1. Și tot de ieri Giurgiu ține din nou capul de afiş al televiziunilor centrale prin declaraţiile făcute de P.S. Părintele Ambrozie,Episcopul Giurgiului la Mănăstirea Putna.”Nu se construiesc moschei în Țara Voievozilor” (frumos spus!) ,apoi l-a ironizat pe primul – ministru pentru operația de la genunchi făcută la turci insinuând că are legătură cu moscheea turcească ce ar urma să fie ridicată în București.Numai că Înalta Fata Bisericească din Giurgiu ignoră poziția oficială a conducerii BOR,care a afirmat că ridicarea lăcașului de cult musulman în capitală este pe bază de reciprocitate cu ridicarea unui lăcaș de cult ortodox în Istanbul.De asemenea ignoră că această înțelegere între cele două state a fost antamată la cel mai înalt nivel de președintele Băsescu şi președintele Erdogan în urmă cu 4-5 ani.Iar dacă ne amintim și cati bani a primit BOR,inclusiv bisericile din judeţul Giurgiu din partea guvernului actual,socot că nu este frumos și creștinește ca Părintele Ambrozie să se alăture celor care în aceste zile dau în Primul Ministru al Țării ca într-un sac de box,când mai degrabă ar trebui să spună”Iartă-i Doamne,că nu știu ce fac!”.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.