badalau_324557Care este modalitatea de calcul a pensiilor ce şi le-au propus aleşii noştri

 În Lista iniţiatorilor proiectului de lege care permite parlamentarilor să beneficieze de pensii speciale,  întâlnim şi aleşi  care au dosare penale la DNA pentru corupţie, condamnaţi la închisoare cu suspendare, declaraţi incompatibili sau în conflict de interese de ANI etc…

Lista la care facem trimitere cuprinde 4 parlamentari cu decizii de condamnare cu suspendare sau amenzi penale, 2 sunt trimişi în judecată pentru corupţie, iar  3 sunt cercetaţi de DNA,  este vorba despre  Iulian Iancu, Lucian Şova şi Niculae Bădălău. Senatorul   Niculae Bădălău, lider al PSD Giurgiu, a fost pus sub acuzare de DNA în octombrie 2013, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate într-un circuit financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii ANAF, cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (Prefectură, APIA).

Modalitatea de calcul a pensiei speciale

Ea se va face prin înmulţirea a 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul lunilor în care aleşii şi-au exercitat mandatele. Sumele variază în funcţie de mandate, între 1.500 lei pentru un mandate şi 4.000 lei , pentru trei mandate (suma maximă). (Redacţia)