Că parlamentarii noştri nu prididesc să găsească tot felul de subterfugii de a-şi creea tot felul de privilegii am văzut cu toţii atunci când aceştia au dorit să-şi creeze superimunitate, gest ce i-a scos la  începutul lunii decembrie 2013, pe români, în stradă.  Tot  în luna decembrie 2013, pe site-ul Comisiei de Sănătate a Senatului României,  se afla în dezbatere un proiect de lege pentru modificarea Legii Farmaciei, nr. 266/2008. De data aceasta cel care încerca atunci să creeze un privilegiu propriei familii, era chiar senatorul de Giurgiu, Lucian Iliescu. Profitând de susnumitul proiect de modificare, Lucian Iliescu, în rol de preşedinte al Comisiei Economice de Industrii şi Servicii, Comisie ce trebuia să dea aviz pe proiectul în discuţie, introducea un nou amendament care dacă ar fi fost aprobat ar fi venit în sprijinul soţiei sale.

Veţi vedea imediat  cum şi de ce. Dar iată care era amendamentul, cităm: ”La art. 12, se introduce un nou alineat, alineatul (2) , cu următorul cuprins:  Prin excepţie de la prevederile alineatului (1), o drogherie condusă de un farmacist şef, care îndeplineşte condiţiile de înfiinţare a unei farmacii potrivit prevederilor prezentei legi, poate fi transformată în farmacie de sine stătătoare.”

Deşi în anul 2011 s-a interzis orice excepţie de la înfiinţarea farmaciilor, acest nou amendament  al lui Lucian Iliescu, reintroducea ca excepţie transformarea drogheriilor în farmacii! Ce interes avea senatorul Iliescu? Păi unul foarte simplu! Soţia sa, Smaranda Iliescu,  deţine o drogherie în strada Ramadan (vezi foto alăturat), iar prin acest mic amendament ar fi reuşit să aibă în subordine o ditamai farmacia, fără a mai fi nevoită să scoată o sumedenie de avize  pentru a corespunde  criteriilor extrem de riguroase ale Farmaciştilor. Măi oameni buni, oare cât de lacom trebuie să fii să îţi doreşti să deschizi o drogherie după ce ai luat cu japca hălci întregi de teren din acest oraş?  După ce a deschis o spălătorie auto şi o covrigărie, iată acum că doamna Iliescu vrea  să arate ce poate pe tărâmul farmacologiei. Sperăm să nu urmeze exemplul soţului său care şi-a dorit să fie un mic Castro, devenind pentru giurgiuveni o… Lucreţia Borgia!

JGR

6 COMENTARII

  1. In mod normal eu as da voie sa detii o farmacie numai daca ai absolvit Facultatea de Farmacie …..din pacate la noi au aparut farmacistii si farmaciile ca ciupercile dupa ploaie, cu patalamale luate cu bani, iar cand te duci sa iei un bulin si intrebi o fatuca ce se vrea a fi farmacista…..va dati seama ce catene ies….ca sa nu spunem catrene. Catena, cateeennaaa ….

  2. Normal ar fi ca absolventii facultatii de farmaci,deci farmacidti cu diploma , sa aiba dreptul de a si deschide o fsrmacie. Astfel ar fi corect fata de generatiile de farmacisti..nu mi se pare corect ,ca farmacistii mai vechi sa aibaposibilitatea de a avea farmacie si cei msi tineri ,nu.este o discriminare legalizats ,prin ingradirea dreptului de asi exercits profesia. Nu cred cs d nul senator , daca sotia nu era fsrmacista ,ar fi abordat subiectul. Cred cs exidta un interes foarte mare ptr lanturile de fsrmacii, unde cred ca se spala banii obtinuti din activitsti ilegale . Sestie acest lucru si atunci interesul meschin este ascuns dupa diferite criterii, tocmai pentru a impiedica ca farmacia a fie a farmacistului.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.