Bomba anului pentru giurgiuveni a constituit-o  faptul că în septembrie anul trecut, conform Evenimentului  Zilei,  procurorii DNA  au dispus  începerea urmării penale faţă de senatorul Niculae Bădălău, ”în sarcina căruia se reţine infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (Prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA)”.

Cine sunt COMPLICII senatorului PSD Niculae Bădălău? 

Potrivit procurilor DNA, Niculae Bădălău apăra interesele lui El- Khoury Elias, unul dintre acţionarii Avicola Mihăileşti, cu care are numeroase întâlniri, după ce în prealabil se înţeleg la telefon cu privire la ora şi locul întâlnirii. În acest context, pe lângă demersurile pe care Niculae Bădălău le-a făcut la nivelul conducerii ANAF şi la nivelul conducerii Ministerului Economiei pentru obţinerea funcţiei dorită pentru, Silvana Constantinescu, acesta a intermediat liderului grupării evazioniste El- Khoury Elias mai multe întâlniri cu persoane care deţin funcţii importante în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea APIA), judeţ în care se derulează principalele activităţi infracţionale.

Telefoanele l-au dat de gol…

Astfel, în cadrul discuţiei telefonice din data de 11 iulie 2013,  Niculae Bădălău îi spune lui El- Khoury Elias că este cu directorul de la APIA şi îl dojeneşte că n-au venit cu actele. Conform actelor din dosar în perioada ianuarie – februarie 2013, SC Agrozootehnica Vedea SA Vedea, societate comercială prezentă în circuitul evazionist, mai primise de la APIA suma de 2.778.000 de lei. Din raportul de constatare întocmit în cauză în evidenţa CEC BANK SA, SC Agrozootehnica Vedea SA Vedea figurează cu contul prin care, în perioada 01 ianuarie 2011 – 07 februarie 2013, a rulat 2.778.000 de lei. Toţi banii au provenit de la APIA şi au fost destinaţi, în principal, către El- Khoury Elias – 1.452.000 de lei, SC Vedea Verde SRL – 628.700 de lei, SC Avicola Mihăileşti SA – 362.600 de lei şi Agenţia Domeniilor Statului – 300.900 de lei.

Combinaţiile cu prefecta judeţului…

La nivelul Prefecturii Giurgiu, în data de 23 mai 2013, Niculae Bădălău întermediază întâlnirea dintre El- Khoury Elias şi prefecta Lavinia Crişu, întâlnire care a avut loc în data de 24 mai 2013, în situaţia în care firmele controlate de

El- Khoury Elias erau interesate şi au avut procese cu Agenţia Domeniilor Statului pentru de suprafaţa de 800 ha.  De asemenea, la sfârşitul lunii mai 2013, la solicitarea lui Niculae Bădălău, El- Khoury Elias a pus la dispoziţia acestuia, prin intermediul lui Sărăcuţu Adrian, cu titlu gratuit, 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 kg ficat de pasăre, produsele fiind ridicate, în data de 29 mai 2013, de la un punct de desfacere deţinut de Agropoli Group SRL, de către Gabriel Rada. Produsele au fost folosite pentru petrecerea organizată de Niculae Bădălău la restaurantul său din oraşul Bolintin Vale.

Angajarea secretarei

Reţine atenţia şi faptul că acesta a făcut demersurile pentru angajarea fictivă a Danielei Bărdan (care efectuează servicii de secretariat, secretară la cabinetul senatorului Niculae Bădălău), de la  SC Avicola Mihăileşti SA unde figura angajată, la SC MNG Global Trading SRL, societate comercială controlată tot de El- Khoury Elias. Daniela Bărdan nu a desfăşurat nicio activitate în cadrul SC Avicola Mihăileşti SA sau SC MNG Global Trading SRL, deşi a primit mai multe sume de bani de la Puiu Aurelia, angajarea acesteia fiind făcută din dispoziţia lui El- Khoury Elias. Demersurile de schimbarea locului de muncă fictiv pentru Bărdan Daniela au fost făcute după efectuarea controlului din data de 28 februarie 2013 de către Garda Financiară – Secţia Ialomiţa, în contextul preluarii activităţii SC Avicola Mihăileşti SA de către SC MNG Global Trading SRL.

Senatorul PSD Bădălău, pus sub urmărire penală

Procurorii  dispuneau  începerea urmării penale faţă de senator, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos  prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat  din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). Conform aceloraşi surse, ”din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Bădălău Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi.” De asemenea,  publicaţia nota că ”la solicitarea învinuitului Bădălău Niculae, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment  organizat la restaurantul său. În aceeaşi perioadă, învinuitul Bădălău Niculae a făcut demersuri pentru angajarea fictivă a unei angajate de la cabinetul său senatorial la una din societăţile comerciale implicate în circuitul evazionist. Astfel, deşi aceasta  nu a desfăşurat nicio activitate în cadrul  societăţii comerciale implicate în circuitul evazionist,  a figurat mai mult timp ca angajată şi a încasat  sume de bani pentru o activitate neefectuată. Senatorul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău (53 de ani), este preşedintele organizaţiei PSD Giurgiu. Parlamentarul este vicepreşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi şi a mai fost deputat în perioada 2004-2008, prefect şi subprefect de Giurgiu”, mai scriau colegii de la Evenimentul.

Spălare de bani şi fals în declaraţii

Agenţia Naţională de Integritate  anunţa, în octombrie 2009, că a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul fostului deputat Niculae Bădălău pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii. Agenţia susţinea că, deoarece „în urma verificării prealabile, au fost identificate inadvertenţe între datele înscrise” de către Bădălău în declaraţiile de avere şi de interese completate şi depuse în perioada 2004 – 2008″, s-a dispus declanşarea procedurii de verificare propriu-zisă a averii deţinute de acesta, împreună cu familia.   ANI afirma atunci că Bădălău „nu a declarat sau a menţionat în mod eronat” patru terenuri, patru conturi curente şi de card, bijuterii, mai multe imobile şi sume deţinute în numerar şi veniturile obţinute.

Kovesi: Sunt cercetate persoane foarte importante

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a confirmat, într-o declaraţie pentru posturile TV de ştiri, că în acest caz sunt cercetate persoane foarte importante.   “Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de constituire într-un grup organizat, corupţie, evaziune fiscală. Printre persoanele cercetate se află administratori de firme, avocaţi, angajaţi ai MFP, precum şi alte persoane. Vor fi aduse la audieri 80 de persoane, din care aproximativ 50 vor fi puse sub învinuire şi li se va aduce la cunoştinţă învinuirea. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului. O parte din bunuri vor fi identificate astăzi cu ocazia percheziţiilor”, a precizat Kovesi.  Potrivit unor surse judiciare, printre cei implicaţi este şi un senator. Totodată mai mulţi directori din Ministerul de Finanţe şi lucrători ai Gărzii Financiare sunt implicaţi în reţeaua de evazionişti din domeniul industriei alimentare. Cei cercetaţi vor fi aduşi la sediul DNA pentru audieri.

Pe baza materialelor apărute în  ”Evenimentul Zilei”

2 COMENTARII

  1. Toate drumurile duc la Roma, iar Roma se afla pe langa farmaciile de peste drum de Spitalul Judetean Giurgiu, in drum spre Hotel Steaua Dunarii, respectiv Soseaua Oinac. „Roma” consulta sanatatea economica a firmelor si da sfaturi si certificate de sanatate economica firmelor ….. c-asa-i in tenis. V-am mai ridicat mingea la fileu cu cateva articole in urma legat de acest caz, dar vad ca ghicitoarea mea inca nu are un raspuns.Asa ca SRI-sti fiti pe faza ca se filmeaza, Roma e aproape 🙂 .

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.