Butoane, ginerele şi fiica senatorului Cezar Măgureanu vizaţi în acest adevărat scandal

La primele ore ale dimineţii presa anunţa  un număr de 260 de percheziţii în Capitală şi judeţele limitrofe acesteia. Erau vizate afaceri cu alimente şi materiale de construcţii. Giurgiu era şi el printre suspecţe, în atenţia DIICOT numărându-se nume sonore precum senatorul Cezar Măgureanu, ginerele şi fiica acestuia, dar şi liderul Clanului “Butoane”, Octavian Grecu cât şi servantul acestuia  Stelică Ficleanu. Agenţiile de presă anunţau că alături de ei sunt cercetaţi comisari de la ANAF şi Garda Financiară, vorbindu-se de un prejudiciu general de 40 milioane de euro pe an! Cei ce s-au ocupat de această anchetă sunt organe din cadrul DGIP, DIICOT, şi Poliţia de frontieră.

Buboiul pare a se fi spart în cazul interlopilor giurgiuveni. Localnicii îşi amintesc faptul că legăturile clanului Butoane cu politicieni giurgiuveni se făceau pentru prima oară publice odată cu uciderea în condiţii extrem de suspecte ale baschetbalistului american Chauncey Hardy. Unul dintre aspecte se referea la faptul ca Octavian Grecu, cunoscut sub numele de „Butoane”, apărea ca girant într-un contract de împrumut semnat cu o bancă, de firma ginerelui senatorului de Giurgiu Cezar Magureanu, pe numele său, Găzdac Sorin Adrian.

Mai mult, cităm din ceea ce scria presa la acea vreme: “in acelasi contract figureaza si fiica parlamentarului care gireaza cu toate bunurile aflate in proprietate. Conform documentului Danubius Food Trading SRL, firma lui Sorin Adrian Gazdac, ginerele deputatului Cezar Magureanu, a contractat, in decembrie 2008, un credit de 300.000 de euro la Emporiki Bank Romania, girand cu sumele din conturile curente. Ulterior, contractul a suferit modificari si extinderi atat in ceea ce priveste girantii, cat si bunurile inscrise ca gaj. Intr-o inscriere din 7 octombrie 2009, pe langa depozite bancare ale Danubius Food Trading, figureaza drept garantie si cesionarea unor polite de asigurare pe numele lui Octavian Grecu pentru trei vile P+1, situate in Giurgiu, pe strada Neajlovului. Politele au valori de 121.000 de euro, 165.000 de euro si 167.000 de euro.
Astfel, Grecu garanteta rambursarea imprumutului angajat de Danubius Food Trading cu cele trei vile si cesiona in favoarea bancii politele de asigurare ale acestor imobile.
De asemenea, la aceeasi data se regasesc ca giranti Sorin Adrian Gazdac, care garanteaza cu toate bunurile sale mobile si imobile, prezente si viitoare, precum si „Gazdac (fosta Magureanu) Raluca Livia Ioana” care garanteaza in aceleasi conditii restituirea la timp a creditului acordat de Emporiki. Intr-o extindere a contractului, datata 1 aprilie 2011, se mentioneaza ca debitori persoane fizice Sorin Adrian Gazdac si Raluca Livia Ioana Gazdac, precum si Octavian Grecu si Monica Grecu.Aceste informatii apar la doua zile dupa ce toata mass-media a prezentat un filmulet inregistrat in 2009, in care senatorul Cezar Magureanu, pe atunci membru PDL, aparea la o petrecere cu manelisti care il avea ca protagonist pe Grecu.”

Redăm pentru prima oară în presă mare parte din firmele  controlate de ginerele senatorului Măgureanu : Vega Trade Comodity , Vega Prod Logistic SRL, Danubius Food Trading SRL , Capa Transport SRL, Agro Danub SRL şi o firmă ce îşi desfăşura activitatea în ţara vecină, Bulgaria, o firmă în care cei doi fraţi Găzdac (Sorin şi Valentin) îl au ca asociat pe un cetăţean bulgar- Latchev Costav , domiciliat la Sofia.  La ora la care cotidianul nostru on-line insera acest material, pe lângă cei amintiţi mai sus erau ridicaţi pentru cercetări Gheorghe Ştubeanu – firmă de contabilitate ce-i opera documentele contabile ale lui Octavian Grecu zis Butoane. Anchetatorii făceau deja verificări la FNC Giurgiu, proprietatea lui Găzdac Adrian, mai mulţi salariaţi fiind ridicaţi pentru audieri. Tot sursele ne spuneau faptul că de fapt tranzacţiile comerciale ce sunt bănuite că eludau legea se află şi una înregistrată pe numele fiicei mai mari a senatorului Cezar Măgureanu. În privinţa lui Octavian Grecu, cel ce oripilează opinia publică giurgiuveană de mai mulţi ani, mulţi cunosc deja faptul că acesta controlează firma “Versay” Construct Company , o firmă cu o activitate controversată , des amestecată în contractle cu statul, la nivel local. Se pare că pentru recuperarea prejudicului se va  pune acum sechestru pe o bună parte din bunurile lui Octavian Grecu, zis Butoane. Evident că printre cei anchetaţi se află şi fiul lui Butoane ce a fost condus în cursul zilei de marţi la sediul DIICOT. Vom reveni în numărul de vineri 27 iulie cu întreaga desfăşurare a anchetei cât şi cu detalii spectaculoase privind cei amestecaţi în acest scandal.

Vom reveni cu filmul întregii acţiuni desfăşurate în numărul de vineri al săptămânalului „Jurnal giurgiuvean”.

Jurnal Press

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here