Ca în fiecare an, la data de 12 mai, profesorii şi elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu îl cinstesc pe ocrotitorul lor spiritual, Sfântul Ioan Valahul. Ceremoniile prilejuite de acest moment au început cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită de către un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej s-a insistat asupra modelului de viaţă creştină oferit de Sfântul Ioan Valahul şi mai ales asupra nevoii de mărturisire pe care tinerii teologi se cuvine să o facă în această lume plină de provocări şi tentaţii.

La finalul Sfintei Liturghii s-a săvârşit slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, ctitorul spiritual al acestei şcoli teologice care, începând din data de 12 mai 2008, cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit numele „TEOCTIST PATRIARHUL”. La ceremoniile de la Seminar au fost prezenti reprezentanti ai Consilului Judeţean, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Primăriei Giurgiu. Festivităţile au continuat cu Festivalul naţional „Ritmuri de toacă”- ediţia a V-a, destinat elevilor seminarişti din întreaga ţară, organizat de către Seminarul Teologic Giurgiu în colaborare cu Episcopia Giurgiului, avându-i ca organizatori pe Pc. Pr. Prof. Marius Constantin Jica şi pe doamna Profesor Maria Băiatu.

La final toţi participanţii au primit premii şi au participat la agapa frăţească organizată cu acest prilej.

Cristina MOISE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here