risc_92246100Conform celor de la AGERPRES, șeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, susține că  cetățenii nu trebuie să se bazeze pe  instituțiile statului când va lovi un mare cutremur, menționând că  televiziunile nu au oferit informații despre seism menite să îi liniștească pe oameni.

 „Concluzia preliminară: instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și umflat mușchii, dar nu vă bazați pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media și mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informație elementară despre cutremur și nu au liniștit oamenii”, a scris sâmbătă Valentin Mircea, pe pagina sa de Facebook. El adaugă că televiziunile au continuat apoi cu „bazaconii” în timpul zilei, fără să ofere informații relevante despre cutremur: „Când s-a făcut ziuă, au început să sperie oamenii și să ofere bazaconiile obișnuite , gen ”cum vor tehnocrații să vă ia casele după cutremur” . Televiziunile așa-zise de știri trăiesc din teamă și cultivă și propagă teamă, exact ca dictaturile de oriunde din lumea asta”, spune oficialul guvernamental.

În opinia șefului Corpului de Control al premierului, mass-media are obligația de a informa populația, mai ales în situații de urgență.

Ceea ce puțini știu este că televiziunile au OBLIGAȚIA DE A INFORMA populația, mai ales în situații de urgențe și catastrofe, iar în schimbul acestei obligații beneficiază de facilități, așa cum este obligația cabliștilor de a ne băga pe gât, în pachetul de bază, un număr aberant de mare de televiziuni care nu oferă nimic de calitate (”must-carry”), a mai scris Valentin Mircea.

Menționând că a primit informațiile despre cutremur „de pe internet și de la centre de geofizică din străinătate”, el mai spune că va cere „cablistului” său să elimine din pachetul de bază „televiziunile care nu își fac treaba și care nu oferă nimic”.

Dacă tot primesc informațiile necesare de pe internet și de la centre de geofizică din străinătate, o să cer cablistului meu să elimine din pachetul de bază televiziunile care nu își fac treaba și care nu oferă nimic. Este dreptul meu și dacă va fi nevoie voi contesta chiar articolul din Legea audiovizualului care impune obligația de „must-carry” și care încalcă, în loc să garanteze, dreptul meu constituțional la informare, a completat șeful Corpului de Control al premierului.

Confirmăm și noi , cei din publicația Jurnal giurgiuvean, constatările lui Valentin Mircea constatând  că o bună parte de timp, după consumarea sesimului , pe Internet informațiile oferite de instituțiile abilitate au fost confuze , ba chiar contradictorii, intensitatea cutremurului fiind stabilită abia a doua zi, deși se vorbește despre faptul că avem cele mai performante instrumente de măsurat și anunțat seismele . 

(Jurnal)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here