Deja luni, atmosfera era mai mult decât tensionată la sediul PDL din cadrul Parlamentului, membri grei ai partidului în frunte cu Vasile Blaga au cerut insistent ca premierul Boc, să-și dea demisia. Până acum s-au mai auzit voci care i-au recomandat acestuia să-și ia traista în baț dar erau sporadice și de ce să n-o spunem, și timide. De data aceasta, pe fondul boicotului făcut de opoziție, presiunea a crescut mai ceva ca în “oala minune” și premierul nostru s-a căptușit cu o pleiadă de oponenți care nu prea știau de glumă. Mai în glumă, mai în serios, unele voci participante la respectiva ședință, au declarat cum că “indecizia premierului nu face decât să dea senzația că PDL este o corabie care și-a pierdut cârma”, mai ales că primul “șobolan”, senatorul Mircea Banias a părăsit deja culcușul cald comandat de matelot, în favoarea celui oferit de motanul delator, în sânul PC-ului.
Drept urmare, marțea viitoare, premierul va fi chemat, alături de conducerea partidului pentru a-l forța să ia o decizie în ceea ce privește mandatul său, în plen cu parlamentarii PDL.
Oricum plecarea domnului Banias, aduce un plus de “frisoane” celor din PDL, care cu această ocazie se văd în postura de a atârna de un singur vot în plenul Camerei Superioare. Cam jenant, aș completa eu.
Având în vedere că senatorul Verestoy Attila se află în concediu medical pentru încă o lună, face ca puterea să se bazeze pe doar 67 de voturi, în loc de 68 necesare pentru a putea trece legile organice prin Camera Superioară. Mai mult decât atât, Senatul s-ar putea afla în imposibilitatea desfășurării ședințelor în condițiile în care opoziția a anunțat boicotul lucrărilor parlamentului.
Ca urmare a transferului oficializat deja, Mircea Banias va prelua conducerea PC Constanța, urmând a ne face cunoscute viitoarele sale proiecte. Până atunci, întrebat despre decizia de a părăsi PDL, acesta a răspuns “Mi-am dat demisia din PDL pentru că am constatat că prăpastia care se cască între români și actuala guvernare este din ce în ce mai mare. Eu am făcut niște propuneri pentru remedierea acestei situații încă de anul trecut. Însă vocea mea nu a fost ascultată”.

Dan George Pană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.