asociatii_proprietari_73037200

Noul proiect de Lege a asociațiilor de proprietari, a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Conform prevederilor acestuia  proprietarul sau chiriașul unei locuințe ar fi pus la plată și jecmănit pentru orice….

În primul rând, conform proiectului,  va crește valoarea cheltuielilor la bloc, întrucât se impune un fond de rulment obligatoriu, acesta fiind, până în prezent,una din principalele surse de fraudă, de datorii la furnizori”.  Conform noului proiect  amenzi tot mai mari vor plăti și proprietarii sau chiriașii care, spre exemplu , din proprie inițiativă și pe banii lor vopsesc holul blocului, montează pe casa scărilor etajere cu flori sau își închid balconul, întrucât aceste „infracțiuni” se încadrează la capitolul „modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari”!? Și ca „tacâmul” să fie complet, proiectul va încuraja și pâra între vecini, căci în Legea pentru asociațiile de locatari scrie negru pe alb: „constatarea contravenţiilor se face la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu“! Așa că Asociațiile de proprietari vor funcționa după sintagma: Turnați aici!

Proiectul se află déjà în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și după părerea specialiștilor, care s-au și apucat să comenteze Legea, sunt măsuri populiste, care creează condiții de amplificare a debitelor, nicidecum de recuperare sau scădere a lor.

(JGR)