Nemulţumit de faptul că municipiul Giurgiu a fost sărit din schemă pentru această iarnă cu privire la subvenţia acordată de Guvern centralelor termice, primarul Lucian Iliescu a fost la o întâlnire cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, pentru a-i solicita ajutorul.

“Am fost la Videanu pentru a-l ruga să acorde un ajutor financiar celor de la SCUT, pentru că furnizorii de combustibil ne cer banii în avans. Să vedem dacă un oraş liberal va fi văzut cu ochi buni de către Guvern. Încercăm toate variantele, dar asta nu înseamnă şi că vom reuşi. Dar trebuie să fac şi asta, dacă avem numai guralivi pe-aici care spun că fac totul pentru judeţ, dar în realitate lucrurile stau altfel” a declarat Lucian Iliescu în cadrul conferinţei de presă din data de 17 noiembrie.

În altă ordine de idei, primarul liberal a continuat să facă lobby pentru înfiinţarea asociaţiilor de scară. “Asociaţiile de locatari reprezintă o frână a ceea ce înseamnă astăzi capitalism. Este nevoie de un contract individual pentru fiecare locuitor, iar asociaţiile de scară reprezintă o soluţie ideală” a declarat acelaşi Lucian Iliescu.

Conform datelor furnizate, SCUT Giurgiu are de recuperat în acest moment, de la giurgiuveni, datorii de 103 miliarde de lei vechi. “Recordul” este deţinut de Asociaţia numărul 22 care trebuie să returneze rapid 17 miliarde de lei vechi.

Bogdan VLADU