În cadrul celei mai recente conferinţe de presă organizate de către Primărie, secretarul acesteia, Petre Roşu, s-a arătat surprins de faptul că Instituţia Prefectului a transmis o adresă cu un mesaj curios, în opinia acestuia.

“Am primit din partea Prefecturii o adresă prin care ni se solicită să luăm măsuri în privinţa câinilor vagabonzi şi a mizeriei lăsate de cetăţeni în jurul coşurilor de gunoi”, a declarat Petre Roşu.

Deşi recunoaşte că problema câinilor fără stăpân este una delicată, secretarul Primăriei consideră că nu se pot lua măsuri datorită legislaţiei şi a lipsei banilor.

“Ştiţi şi dumneavoastră că la nivel naţional există în acest moment o dezbatere având drept subiect câinii comunitari, întreprinsă de Prefectul Capitalei. Nu trebuie să o luăm înaintea legii. În acest moment există reglementări prin care este interzisă prinderea şi eutanasierea câinilor comunitari; cât despre strângerea acestora într-un ţarc, nu avem fondurile necesare”, a mai spus Petre Roşu.

Referitor la problema mizeriei lăsate de cetăţeni (în special coji de seminţe) în jurul coşurilor de gunoi, Petre Roşu susţine că este vorba de o problemă de educaţie, amendarea neputând fi pusă în practică datorită unui mecanism greoi.

“Cu seminţele şi nefolosirea coşurilor de gunoi este o problemă de educaţie şi nu ţine neapărat de implicarea noastră. Nici nu îi putem amenda, deoarece nu prea avem cum. Ar fi nevoie de un întreg mecanism care poate fi atât de lung, încât este mai bine să strângem tot noi acea mizerie”, a conchis Petre Roşu, cel care a mai spus că va răspunde oficial Instituţiei Prefectului în cel mai scurt timp.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.