***Banii obținuți din vânzarea produselor finanțau grupări teroriste

Scandalul cărnii stricate, infestate cu salmonella, este pe cale să devină unul internațional. Banii obţinuţi din vânzarea acestei cărni din România ar fi ajuns în Liban, unde ar fi finanţat grupări teroriste.

Una dintre ipotezele anchetatorilor (potrivit România TV), mare parte din banii cărnii de pui, livrată de reţeaua de evazionişti , ajungeau în Liban, proprietarii unor firme implicate în scandal fiind cetăţeni libanezi. Potrivit aceleiași surse firmele aveau legături şi cu Irakul, unde aveau de gând să exporte carne de pui infestată.
Potrivit ipotezei luate în calcul de anchetatori, banii trimişi în Liban ar fi finanţat grupări teroriste, acolo aflându-se mai multe grupări radicale, precum Hezbollah sau Al Qaida. Firmele administrate de reţeaua de evazionişti cu care DMA-ul susține că aveau legături senatorul Niculae Bădălău şi procurorul Angela Nicolae, livrau către supermarketuri cantităţi importante de
carne infestată cu salmonella. Potrivit procurorilor DNA, evazioniştii livrau carne de pui în care au fost găsite chiar și excremente de rozătoare şi şoareci vii.Magazinele din lanţul Selgros se numără printre clienţii reţelei de evazionişti.

Una din principalele incrimintae în acest caz este „SC Avicola Călăraşi care a livrat cantităţi importante de carne de pui alterată şi către magazinele din lanţul SELGROS, aspect constatat de Olteanu George, responsabil din cadrul Selgros Braşov. Pulpele de pui recepţionate în data de 11.09.2013 prezentau un miros rânced, închis, iar, în peleţii de marfă au fost identificate produse mâncate şi excremente de rozătoare.
Anchetatorii au mai arătat în rechizitoriu cum una dintre persoanele reţinute pentru evaziune îi spunea unui angajat să ascundă medicilor veterinari toate aceste probleme legate de carnea infestată cu salmonella. Vom reveni în zilele următoare cu un punct de vedere al Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Giurgiu.

Jurnal PRESS