Conform celor de la România Liberă un concetățean al vicepremierului Liviu Dragnea l-a sifonat asupra afacerilor oneroase pe care acesta le are în zona din care se trage, județul Teleorman. Numele acestuia este ION CODREA, și e unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Teleorman. El a mai dezvăluit modalitatea și presiunile la care sunt supuse firmele locale de către Liviu Dragnea .

Ion Codrea, proprietarul grupului Unicom din Turnu Măgurele, s-a plans că actualul vicepremier i-a trimis pe cap zeci de controale. Omul de afaceri teleormănean spune  că doar prin implicare în politică se poate rezista în județul în care Liviu Dragnea a fost președinte de Consiliu Județean timp de 12 ani.

 “Dragnea și cu partenerul sau cumpăraseră, prin metode încârligate, toate clădirile din sistemul de comerț socialist. Cei doi au împărțit juma-juma Turnu Măgurele. După ce am cumparat eu un spațiu de la partenerul lui Dragnea, în 2000, zici că au dat dracii în oras”, a declarat proprietarul grupului Unicom, pentru Romania Liberă. În acest fel, dacă până atunci avea mai multe colaborări cu primarii comunale cărora le vindea metalo-chimice, după 2000 contractele s-ar fi sistat. “M-au torpilat cu controale. Când nu am mai putut, am simțit nevoia să mă protezeje cineva. Numai așa poți răzbi, mi s-a spus”, a mai declarat Ion Codrea.

Conform acelorași surse Codrea a apelat la Corneliu Vadim Tudor, la începutul anilor 2000, dar protecția oferită de acesta nu a durat. Astfel, omul de afaceri s-a înscris in PD, a ajuns consilier local si consilier judetean, reusind sa scape de sicanele la care era supus. În 2009 a renuntat însă la politică. Ion Codrea a participat și la o licitatie pentru lucrari finantate prin Consiliul Judetean Teleorman, ca să probeze sistemul. “Din opt lucrări licitate, am câștigat șase. Dar Dragnea nu a vrut să îmi dea contractele. I-am transmis că dacă nu o face, fac contestație, banii veneau de la UE, erau pe inundații. Până la urmă a spus: «Nu îți dau șase, îți dau patru»”, a mai povestit omul de afaceri, pentru România Liberă.