Neașteptat de mulți cetățeni s-au înființat astăzi, încă de la primele ore ale dimineții pentru obținerea examen  Trichineloscopic, la circa Sanitar Veterinară din Piața Centrală. Solicitanții au reclamat faptul că au fost nevoiți să aștepte și câte 3-4 ore pentru a obține acest rezultat. Unii dintre aceștia au devenit chiar agresivi reclamând că au fost cetățeni care  ar fi sărit peste rând . folosindu-se de  diferite tertipuri.

Stând de vorbă cu directorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSVSA)  Giurgiu, acesta ne-a explicat că anul aceasta a fost prima dată când s-a înregistrat un număr record de solicitări al examenului trichineloscopic . Directorul DSVSA , dr. Mircea Boghină ne mai spunea că aglomerația creată s-a datorat și faptului că la Giurgiu nu există decât un aparat cu care se poate efectua o astfel de examinare și că până anul acesta achiziționarea unui aparat în plus nu s-a justificat.

Directorul Boghină mai spunea și că probabil și cazurile de infestare cu trichineloză din ultima perioadă din țară, mediatizate de presă au creat presiune asupra cetățenilor care au dorit în număr mare să se pună la adăpost de orice risc cu toate că până acum foarte mulți nu apelau la acest examen sanitar. Pe lângă acest lucru probabil s-a adăugat și solicitarea cetățenilor din satele limitrofe municipiului care nu au mai apelat la medicul din comună venind cu probele direct la Giurgiu.

Mircea Boghină mai preciza că dacă se va constata că cetățenii au înțeles în număr mare  necesitatea efectuării acestui examen trichineloscopic , la sacrificarea fiecărui animal și  dacă solicitările de peste an vor fi din ce în ce mai numeroase , DSVSA va recurge la cumpărarea  încă unui aparat . Precizăm că un astfel de aparat ajunge în prezent și  la 2.500 euro, motiv pentru care nu orice medic de circă își poate permite achiziționarea lui.   (T. Florian)