Dacă cineva a crezut că debutul noului an şcolar va fi unul liniştit pentru elevii clasei a VI-a B de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, s-a înşelat amarnic.

Aşa cum scriam într-o ediţie din urmă cu câteva luni a publicaţiei noastre, un elev din clasa amintită a terorizat, în cursul anului şcolar trecut, întreaga unitate de învăţământ.

Deşi părinţii copiilor din clasa amintită au solicitat, în nenumărate rânduri, sprijinul tuturor instituţiilor pentru ca situaţia elevului Vereş Ionuţ Mădălin, care, conform declaraţiilor acestora, dar şi ale cadrelor didactice care predau la clasa respectivă, devenise un fel de „copil problemă” al Colegiului, ziua de 11 septembrie i-a găsit tot cu elevul respectiv în clasă, şi cu acelaşi comportament abuziv al tatălui. În această situaţie, părinţii copiilor au luat atitudine, şi sunt alături de micuţii lor. 

  • Copiii nu mai intră la ore!

Teama vădită faţă de acest elev este spusă, cu voce tare, de la începutul acestui an, chiar de către colegii lui Ionuţ Valentin Vereş. Aproape în unanimitate (cei care nu s-au lăsat intimidaţi de atitudinea lui sau a tatălui său), copiii au refuzat, în primele zile de şcoală, să mai intre la ore. Tot aşa i-am găsit şi noi pe elevii clasei a VI-a B.

  • Ce spun autorităţile implicate…

Contactată telefonic, Corina Anton, director adjunct al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, a afirmat:

„Deocamdată, încercăm să rezolvăm problema. Părinţii vor ca el să nu mai fie în clasa aceea, iar noi nu putem să îl mutăm cu forţa. A fost problemă cu acel copil, a fost sancţionat, a făcut nişte lucruri împotriva regulamentului şcolar, acum nu am ajuns să văd dacă este în clasă copilul respectiv. Situaţia o vom rezolva în câteva zile, nu putem să rezolvăm aşa, bătând din palme”.

La rândul său, inspectorul şcolar general, Gigi Oprişan a declarat, tot telefonic, publicaţiei noastre:

„Şcoala este singura care poate acţiona în situaţia asta. Până acum nu am stat degeaba. Părinţii din clasa aceea s-au poziţionat pe o poziţie de forţă şi vor cu orice chip să fie mutat acel copil din clasa aia. Din punct de vedere legal, Inspectoratul Şcolar nu are nici un instrument de a acţiona în situaţia de faţă, iar şcoala nu poate să îl dea afară, pentru că nu-i permite legea!”

Cel de-al treilea intervievat de reprezentanţii publicaţiei noastre a fost şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, comisar-şef Viorel Polexe. Motivul pentru care publicaţia noastră i-a solicitat şi acestuia un punct de vedere este legat de faptul că tatăl copilului, Vereş Ionuţ, este cadru MAI, angajat la serviciul rutier din cadrul IPJ Giurgiu.

„Am luat cunoştinţă de aspectele prezentate de dumneavoastră, mi-au fost relatate chiar şi de un grup de părinţi ai colegilor copilului lui Vereş Ionuţ. Noi, ca instituţie, vom declanşa o anchetă internă, şi, în funcţie de ceea ce se va afla, vom lua măsurile necesare”, a precizat Viorel Polexe.

  • Ultima oră…

Marţi, 12 septembrie, se pare că cei doi Vereş (tată şi fiu) au fost implicaţi într-un scandal în curtea Colegiului, agresând verbal mai mulţi elevi, părinţi şi cadre didactice. Cei agresaţi au apelat numărul unic de urgenţă 112, şi un echipaj de poliţie s-a deplasat la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, unde i-a audiat pe cei implicaţi, urmând să fie decise, apoi, măsurile ce vor fi luate.

Până la acest moment, Ionuţ Vereş, tatăl copilului care ţine, în continuare, sub teroare o unitate şcolară, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Mai multe amănunte, dar şi declaraţii ample, veţi putea citi în varianta tipărită a publicaţiei „Jurnal giurgiuvean” de vineri, 15 septembrie. 

(Anna Lincă)

5 COMENTARII

  1. DE ANI BUNI TREC PERMANENT MEREU PRIN FATA ACESTUI LICEU SI CONSTAT CU STUPOARE CUM MULTI DIN ACESTI ELEVI VIN LA CURSURI LA ORE DESTUL DE TIRZII UNII DIN EI CU BOLIZI DE LUX PE CARE NICI PROFESORII NU-I AU, AUZI CUM SPUN DIVERSE OBSCENITATI IAR EU SPUN CA PARINTII SI PROFESORII SUNT IN EGALA MASURA VINOVATI DE CE SE INTIMPLA IN SCOALA IAR TOATE ACESTE SUNT CONFIRMATE DE REZULTATELE SLABE OBTINUTE AN DE AN DE JUDETUL GIURGIU.

  2. Acum ai văzut domnule Vereș ce mare greșeală ai făcut? Unde a ajuns acest scandal! Poți contabiliza dumneata cât rău ai făcut copilului dumitale? Celorlalți copii din clasă? Extraordinar. Urâtă situație ai mai creat.

  3. Dar de directoarea de şcoala 8 nu ziceți nimic? Să va spună primarul cum a facut la deschidere şi să va spună părinții care fac protest pr fbk pt ca le schimbă profesorii cum vrea ea fară să îi întrebe. Dar daca vă interesați de ea aveți grijă să nu vă bată Damian. Prietenii ştiu de ce.

    • Pai cine a pus-o directoare acolo? Nu primarul? Jenant ca dintre atatia profesori cu state vechi, a ajuns director fix ciobanul de la oi, iar comportamentul din ziua deschiderii a lasat un gust amar copiilor, parintilor si profesorilor care erau la randul lor jenati de atitudinea „doamnei”!

  4. Directoarea de la nr 8 face legea in scoala aia. Se crede pe mosia proprie. Ar trebui sa ii fie jena sa se uite in ochii parintilor acelor copii stiindu-si trecutul glorios. Dati un serch pe Google, dragi parinti, sa vedeti pe mainile cui v-ati lasat copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here