S-au dus vremurile în care PNL Giurgiu deţinea marea majoritate a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare. În municipiu, liberalii giurgiuveni nu au reuşit să obţină decât 21 de preşedinţi şi 16 locţiitori dintr-un total posibil de 50.

“Vinovat” de această situaţie a fost găsit prefectul judeţului, Noruţ Stănişteanu, care conform lui Lucian Iliescu, a apelat la “şmecherie”.

Tărăboiul, soldat cu o contestaţie semnată atât de PNL cât şi de PSD, a pornit de la faptul că procedura prin care au fost numiţi preşedinţii şi locţiitorii respectivi a fost una atipică.

Astfel, în locul clasicei “trageri la sorţi”, în cadrul Tribunalului Giurgiu s-a apelat la… numere! Reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice din judeţ, o parte a reprezentanţilor presei şi inclusiv angajaţi ai prefecturii (printre care şi o femeie de serviciu) au fost invitaţi să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să spună (prin viu grai) niscaiva cifre. Cifre care, evident, că se regăseau pe o listă lângă numele şi prenumele celor nominalizaţi de partidele politice din judeţ.

“A fost o treabă ilegală, nu a existat tragere la sorţi aşa cum prevede legea. Uitaţi-vă în dicţionar şi vedeţi sensul acestei expresii. În locul tragerii la sorţi clasice, cei prezenţi au spus nişte numere, ieşind astfel ceea ce a dorit Stănişteanu” a declarat Lucian Iliescu.

Contestaţia a fost respinsă, votul decisiv aparţinând chiar preşedintei Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Giurgiu, judecătoarea Mariana Burtavel, fina lui Lucian Iliescu!

“Acum s-a văzut că nu a contat faptul că îmi este fină. Niciodată nu am solicitat să fiu avantajat. Totuşi pot să spun că i-a fost frică, aşa că la scorul de 5 la 5, ea a fost cea care a respins contestaţia” a mai spus Lucian Iliescu.

Oful cel mare al “bossului” liberalilor din judeţ este acela că în funcţiile de preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare se regăsesc şomeri şi casnice, persoane care în opinia lui Iliescu nu au o pregătire în domeniu.

“Noi am pus oamenii cei mai buni, care au şi experienţa anilor trecuţi; chiar şi aşa întâmpinam probleme, darămite în situaţia în care punem în frunte şomeri şi casnice” a declarat Lucian Iliescu, cel care a dezvăluit şi faptul că partidul pe care îl reprezintă, s-a aflat în situaţia ca în anumite comune să nu poată nominaliza pe nimeni, deoarece acestea nu au fost luate în considerare.

Bogdan VLADU