Cel mai bătrân pacient infectat cu virusul HIV -SIDA din judeţul Giurgiu are 70 de ani, iar cel mai tânăr are vârsta de 16 ani, numărul persoanelor depistate cu acest virus în ultimii ani în judeţ fiind foarte mic. “Numărul de persoane infectate cu virusul HIV- SIDA în ultimii 15 ani şi depistate în judeţul Giurgiu este foarte mic la nivelul judeţului fiind de maxim 15, cel mai tânăr pacient este în vârstă de 16 ani şi cel mai în vârstă este o doamnă de 70 de ani descoperită într-o comună din judeţ” a declarat directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Paul Marinescu.

El spune că în ultimii ani în judeţul Giurgiu, persoanele seropozitive au avut parte de o grijă deosebită din partea autorităţilor şi medicilor specialişti astfel încât niciunul dintre cei 12 copii născuţi din mame seropozitive nu are virusul HIV.

“Cei aproximativ 12 copii născuţi în ultimii ani în judeţ din mame seropozitive sunt seronegativi ca urmare a terapiei aplicate corect mamelor pe timpul sarcinii şi procedurilor specifice la naştere”, a completat Paul Marinescu.

La nivelul judeţului sunt în evidenţă 280 de persoane care vin aproape cu regularitate la tratament, iar autorităţile susţin că banii pentru tratamente au fost asiguraţi în permanenţă.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here