***Şase tineri sunt acuzaţi că au violat o fată de 14 ani, din Roata de Jos, după ce au  legat-o şi au brutalizat-o

***Fata este bănuită că ar fi retardată mintal

*** Trei dintre bănuiţii violatori sunt minori

Conform MediaFax, Comisarul Cristian Şuţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, a declarat că în cursul zilei de sâmbătă 5 ianuarie,  la postul de Poliţie din comuna Roata de Jos s-a prezentat o minoră de 14 ani care a spus că joi 3 ianuarie, pe când se afla la locuinţa iubitului ei, în vârstă de 17 ani, a fost obligată, prin violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi băieţi. Potrivit sursei citate, fata le-a spus poliţiştilor că s-a dus de bunăvoie la iubitul ei, dar că acesta i-a propus să întreţină raporturi sexuale cu mai mulţi prieteni ai săi, dintre care 3 minori (unul de 14 ani ani şi doi de 17 ani).

„Fata a refuzat acest lucru, motiv pentru care a fost legată şi lovită de către trei dintre tineri, între aceştia fiind şi un minor de 14 ani, singurul din grup care nu a fost reţinut. În momentul de faţă şase dintre suspecţi au fost reţinuţi, încă de sâmbătă, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi proxenetism, urmând ca astăzi (n. r. – duminică 6 ianuarie) aceştia să fie prezentaţi magistraţilor Tribunalului Giurgiu cu propunerea de arestare preventivă”, a spus comisarul Şuţă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Giurgiu, la dosarul deschis de către procurorul de caz există un certificat medico-legal obţinut de către tânăra din Roata în urma prezentării la doctor. Potrivit legislaţiei în vigoare fata de 14 ani şi suspectul de aceeaşi vârstă cu ea urmează să fie supuşi unei expertize neuropsihiatrice.

Comisarul Cristian Şuţă a mai declarat jurnaliştilor : „Tinerii implicaţi în cazul fetei de 14 ani din comuna giurgiuveană Roata de Jos nu au antecedente penale, iar unul dintre ei ar fi avut intenţia să filmeze cu telefonul mobil violul, dar a renunţat”, negând că ar exista o filmare, aşa cum s-a vehiculat.

Tatăl fetei, Marian Cristea, a declarat aceloraşi surse: „Am plecat cu fata la Poliţie, am dat declaraţie şi s-a stabilit cine au fost. Unii au declarat că sunt vinovaţi, alţii că nu. Unii s-au lăudat că au filmat-o şi o să dea pe youtube, dar nu ştiu ce s-a întâmplat, fata mea, Cristina îi cunoştea. Au legat-o cu nişte curele, au bătut-o, se pare că doi au violat-o, iar ceilalţi ar fi complici, dar ceea ce vreau eu să spun este că s-a întâmplat într-o casă, la un băiat, dar acest băiat de 17 ani nu era prietenul ei. Fata mea nu avea prieten, dacă era aşa aş fi aflat. Este dureros ce s-a întâmplat. „

Reprezentanţii IPJ Giurgiu spun că urmează să stabilească dacă victima suferă sau nu de anumite afecţiuni. Purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, comisarul Cristian Şuţă a mai spus: „Se pare că fata are un retard mintal, dar până în momentul de faţă nu putem afirma cu certitudine pentru că nu deţinem documentele necesare care să ateste această situaţie”. Părinţii celor şase suspecţi, aflaţi în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au reclamat că tinerii nu au fost asistaţi de către avocaţi la audieri, însă poliţiştii giurgiuveni au susţinut, în replică, faptul că s-au respectat toate condiţiile prevăzute de lege într-o asemenea situaţie, suspecţii beneficiind de apărători din oficiu.

Ultima oră: Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus faţă de cei 6 măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile (07 ianuarie- 05 februarie 2013)

(sursa: MediaFax & Biroul de presă al IPJ Giurgiu)