În cursul  zilei scriam despre faptul  că  astăzi 6 noiembrie, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, Ordine Publică, Investigaţii Criminale şi Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Giurgiu, având sprijinul de specialitate al Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă, au efectuat percheziţii domiciliare la 11 persoane suspectate de comiterea înfracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor acizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate, în cantitate de peste 1 kilogram tutun de fumat.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor, 90 kg tutun prelucrat, 290 kg tutun frunze, 19.115 tuburi ţigarete, 8 aparate manuale de confecţionat ţigarete, 2 cântare electronice folosite la cântărirea tutunului, documente privind cantităţi de tutun livrate şi sume de bani ce urmează a fi încasate. De asemenea a fost identificată o cultură de 500 mp de tutun.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul anului 2014 persoanele cercetate au cultivat, prelucrat şi expediat prin curierat sub formă de colete, circa o tonă de tutun, către persoane din 23 de judeţe şi 3 sectoare din Bucureşti.

Pentru 7 persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii menţionate, ele urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.