clipboard01_64-465x390După  sancţiunile dispuse , în cazul angajaţilor de la spitalul „Sfântul Pantelimon” surprinşi pe stradă în echipamentul menit să-i protejeze pe bolnavi de microbii periculoşi, multe spitale din țară  încep să își monitorizeze personalul. Însă nu trebuie să omitem  că aceste reguli sunt  încălcate chiar de  pacienţii şi vizitatorii acestora care ignoră regulile,  fără să se gândească la riscul de infecţie care  poate pune în pericol viața pacienților.

Așa cum spun medicii, o infecţie banală poate ucide un bolnav cronic sau cu imunitatea scăzută. De aceea, regulile sunt foarte stricte, iar accesul în secţii  pe baza unei  cartele  precum și a  monitorizării  video ar fi o soluție.

Ministerul Sănătăţii vrea totodată să înăsprească regulile pentru prevenirea infecţiilor intraspitaliceşti, prea puţin raportate la noi până acum. Secţiile de Terapie Intensivă, prinse pe picior greşit, ar putea pierde în acest context finanţarea suplimentară.

La Giurgiu noul manager al Spitalului Județean de Urgență, dr. Elena Dinu ne declara că la rândul său va încerca să limiteze la maximum  aceste infecții intraspitalicești solicitând printr-o decizie la nivelul instituției pe care o conduce, a se evita  situațiile în care personalul spitalului ar intenționa să iasă din secții în ținuta obligatorie, pentru a reintra ulterior în Spital după ce luat contact cu spații sau persoane din afara instituției . Pentru realizarea acestui deziderat dr. Elena Dinu v a decis ca accesul între secții să se facă numai pe baza cartelei magnetice , izolându-i astfel  pe bolnavi și personalul medical de  aparținători și persoane particulare ce de obicei se plimbau liber în interiorul Spitalului. (Jurnal)