România nu poate fi considerată o țară săracă atâta vreme cât avem agricultori care produc și hrănesc milioane de oameni. Micii producători din România nu prea sunt însă sprijiniți de autorităţi. Oricât s-a spus că se vrea protejarea micilor producători prin legea care-i pune pe samsari în locuri separate în piețe, domeniul este departe de a fi reglementat. De cele mai multe ori, micul producător preferă să dea marfa fie la angrouri, fie samasarilor care vin din poartă în poartă.  646x404

Și pentru că țăranul nu a făcut doctorate în marketing, se lasă de voie, de nevoie, la cheremul intermediarilor, vânzându-și producția, de multe ori, la prețuri care nu acoperă nici pe departe investiția și munca lui pe câmp sau în solarii. La roșii, unde e surplus de producție, dar muncă e cât încape, poate e cel mai drastic. Florin, agricultor din localitatea Colibași, județul Giurgiu, declara recent jurnaliștilor că „până acum o săptămână, kilogramul de tomate s-a vândut la 1-1,5 lei. Acum, prețul la noi a mai crescut la 2-2,5 lei. La tarabă, kilogramul este de 4-6 lei/kilogram!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here