Primul caz la care au fost solicitați pompierii giurgiuveni sâmbătă, 17 iunie, a fost legat de un incendiu la școala Plopșoru, fără victime, la care au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Din cele declarate de pompieri, incendiul, anunțat de un angajat al școlii, se manifesta într-o sală de clasă la materiale textile și lemnoase, pe circa doi metri pătrați, fără alte pericole de propagare.

Uimitor este faptul că, la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta la o sală de servere, fiind vorba, conform afirmațiilor ISU Giurgiu, despre o acțiune intenționată. IPJ Giurgiu face cercetări pentru a stabili cauzele în care s-a produs evenimentul.

La scurt timp de la finalizarea acțiunii de la Plopșoru, pompierii giurgiuveni au fost din nou solicitați, de această dată pentru deblocarea unui copil dintre elementele unei bănci din municipiu, situată în zona Pati-Bar.

La acțiune s-au deplasat descarcerarea și o ambulanță SMURD de la Detașamentul Giurgiu, pentru că un copil de circa doi ani, aflat pe bancă, în parc, împreună cu mama lui, a scăpat piciorul între elementele de lemn ale unei bănci, rămânând imobilizat. Echipajul ISU a utilizat echipamentele de descarcerare din dotare, eliberându-l pe micuț, fără probleme.

Seara s-a încheiat cu o salvare a unei pisicuțe dintr-un copac, în municipiul Giurgiu, în zona Parcului Alei. 

(Jurnal)