Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, au desfăşurat , sâmbătă, 20 septembrie, în intervalul orar 10.00-12.00, o acţiune preventivă, în parcarea magazinului S.C. Lidl Discount S.R.L. din municipiul Giurgiu. 

Acțiunea destinată educării copiilor cu vârsta între 5 şi 10 ani, a constat  într-o întâlnire interactivă, în cadrul căreia poliţiştii rutieri, alături de promotori din partea societăţii partenere, au explicat semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie destinate pietonilor. Poliţiştii au chestionat participanţii, cu privire la regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte, în itinerariul lor către şcoală sau locuri de joacă, și de asemeni, ei au fost invitaţi să demonstreze practic, modul corect de aplicare a normelor rutiere în minipoligonul special amenajat. La final au fost oferite premii pentru cele mai bune răspunsuri, dar şi pentru participare.

De menșionat că la nivel naţional, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu S.C. Lidl Discount S.R.L., desfăşoară astfel de activităţi educativ – preventive în cadrul  Proiectului educaţional „Verde la educaţie, pentru circulaţie”, adresat deopotrivă copiilor şi părinţilor, prin care se urmăreşte promovarea unui comportament rutier responsabil.