Previziunile sumbre pentru week-end-ul 3-5 februarie, i-au făcut pe giurgiuveni – aşa cum scriam deunăzi – să ia cu asalt supermarketurile în care  s-a vândut aproape orice. Nepregătiţi pentru o astfel de reacţie din partea consumatorilor, multe din  supermarketuri au  rămas, doar în câteva ore, cu galantarele goale, aducând acestora  încasări nemaivăzute chiar şi în zilele premergătoare Crăciunului. Apa minerală şi cea plată cât şi pâinea s-au vândut cel mai bine. De data asta proverbul cu “dacă nu  avem pâine mâncăm cozonac” s-a potrivit de minune, după cum ne declara, ironic, unul dintre angajaţii  supermarketurilor locale.
Inedit este faptul că panicaţi de previziunile meteorologilor şi de psihoza creată de unele televiziuni asupra dimensiunilor celei de-a doua ierni din acest an, Apocalipsă prognozată pentru acest sfârşit de săptămână , mulţi au cumpărat  alimente pe care nu le gustaseră niciodată. O bătrânică ce avea în cărucior câteva fructe de mango, ananas verde şi rodii ne spunea că le i-a pentru o nepoată, dar că va gusta şi ea pentru prima dată în viaţă, căci dacă tot o va înghiţi zăpada, măcar să apuce să mănânce  din aceste fructe pe care nu îndrăznise să le cumpere niciodată până acum.
Văzând cu ochii noştri ce s-a întâmplat în aceste ultime zile,  polemicile dintre jurnalişti şi meteorologi pe de-o parte şi politicieni şi reprezentanţi ai Guvernului pe de altă parte, tindem să dăm dreptate câtorva sceptici ce ne anunţau la vremea instituirii codului portocaliu şi a prognozei cu zăpezi ca în 1954, că totul nu a  fost decât o manevră a actualei puteri pentru a deturna atenţia cetăţenilor de la problemele de pe agenda străzii: demisia lui Traian Băsescu, remanierea guvernului Boc, alegerile anticipate. Aşa că dragii noştri concetăţeni este bine să nu mai punem botul atât de repede şi de grosier atunci  când  ăştia de la putere vin şi ne anunţă că vine potopul. De ce? Pentru că iar o să ne luăm ţeapă…la portofele!

Sancho Panza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.