palatul-copiilor-giurgiu-1809

 

…Acesta este strigătul disperat al conducerii așezământului de cultură și activități sportive din cartierul Policlinică.

 La acest început de nou an școlar, clădirea Palatului Copiilor din Giurgiu  continuă să se afle  într-o stare cu adevărat deplorabilă. Încă din anul 1983, când a devenit sediul instituției cultural-educative, și până în prezent, nimeni nu a investit aproape deloc în renovarea clădirii.  Pereții sunt deteriorați și plini de mucegai, ferestrele nu se închid corespunzător, lăsând să treacă iarna  frigul iar în restul timpului, vântul și ploaia prin găurile extrem de vizibile, acoperișul este la rândul său acoperit de numeroase fisuri, făcând ca atunci când plouă, apa că pătrundă în încăperi și să îi transforme pardoseala într-o uriașă baltă. În concluzie  plafoanele, podelele, mobilierul și ușile se află în totalitatea lor într-o stare jalnică, iar profesorii și elevii Palatului Copiilor sunt nevoiți, astfel, să își desfășoare activitatea în condiții nu numai inestetice, cu mobilier vechi de peste 30 de ani, dar și nesănătoase. 

Conducerea Palatului Copiilor a declarat pentru publicația ”Jurnal Giurgiuvean” că nu are posibilitatea materială să investească în renovarea clădirii, dar că se află în tratative cu o firmă din Giurgiu, care s-a arătat interesată în a sponsoriza lucrările de reparație: Sperăm să demarăm lucrările cât mai curând, măcar cele la acoperiș și la geamuri, care sunt cele mai afectate, astfel încât până în primăvară Palatul să înceapă să aibă un alt aspect, ne-a precizat directorul Palatului Copiilor, prof. Stan Truică.

  La rândul nostrum nădăjduim că situația se va soluționa cât mai curând, mai ales că Palatul Copiilor din Giurgiu constituie una dintre emblemele activității cultural-educative ale acestui oraș, atât prin vechimea și tradiția edificiului în sine, cât și prin talentul copiilor care sunt înscriși aici, la care se adaugă priceperea și dăruirea profesorilor care îi instruiesc. Ar fi momentul ca toți factorii locali, responsabili, să își unească forțele și să găsească soluții înainte ca această clădire să nu devină o adevărată ruină (mult nu mai este!) care ar putea  pune oricând în pericol sănătatea, ba chiar și viața celor ce intră în ea.

(Teodora NICOLAU)