Secretarul Primăriei municipiului Giurgiu, Petre Roşu, a declarat recent în cadrul unei conferinţe de presă, că salariul mediu brut al unui angajat în administraţia locală este de aproximativ 10 milioane de lei vechi (impozitabili). Conform acestuia, sunt persoane care pleacă acasă şi cu mai puţin de 600 de RON.

În ciuda salariilor proaste, oamenii refuză să plece de bunăvoie, fiind conştienţi de faptul că nu au o altă alternativă. Referitor la Proiectul de Ordonanţă privind reducerea salariilor bugetarilor şi a pensiilor, Petre Roşu a adus în faţa presei giurgiuvene un exemplar al acesteia, relevând faptul că forma finală va fi aproape identică cu ceea ce s-a dezbătut în ultima perioadă.

“Nu este nicio surpriză faţă de ceea ce ne aşteptam. Salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25%, pensiile cu 15%, în timp ce o serie de alte sporuri sau venituri sociale vor fi abrogate”, a declarat Petre Roşu.

Secretarul Primăriei crede că acest Proiect de Ordananţă se află în contradicţie cu articolul 47 din Constituţia României.

“Nu ştiu dacă în această formă ordonanţa va rezista. Spun acest lucru deoarece se află în totală contradicţie cu articolul 47 din Constituţie. Acest articol prevede că ‹‹Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent››. Ori, eu nu cred că aceste măsuri vor asigura cetăţenilor acestei ţări un trai decent”, a continuat Petre Roşu.

În încheiere, acelaşi Petre Roşu a afirmat că administraţia locală din municipiu este pregătită pentru acest val de reduceri salariale. “Noi suntem pregătiţi încă din primăvara lui 2009. De atunci şi până acum s-a făcut o reducere succesivă de personal. De această dată va fi vorba de o diminuare a salariului fiecărui angajat, indiferent de mărimea salariului respectiv” a conchis Petre Roşu.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.