sageacLa început de an școlar, clădirea Palatului Copiilor din Giurgiu se află într-o stare cu adevărat deplorabilă, deoarece, din anul 1983, când a devenit sediul instituției cultural-educative, și până în prezent, nu s-a investit aproape deloc în renovarea sa. Pereții sunt deteriorați și plini de mucegai, ferestrele nu se închid corespunzător, generând frig și curent, mai ales iarna, acoperișul prezintă numeroase fisuri, iar atunci când plouă, apa pătrunde în încăperi. Plafoanele, podelele, mobilierul și ușile se află și ele într-o stare jalnică, iar profesorii și elevii Palatului Copiilor sunt nevoiți, astfel, să își desfășoare activitatea în condiții nu numai inestetice, vechi de peste 30 de ani, dar și nesănătoase.

Conducerea Palatului Copiilor a declarat pentru publicația ”Jurnal Giurgiuvean” că nu are posibilitatea materială să investească în renovarea clădirii, însă se află în tratative cu o firmă din Giurgiu, care s-a arătat interesată în a sponsoriza lucrările de reparație: Sperăm să demarăm lucrările cât mai curând, măcar cele la acoperiș și la geamuri, care sunt cele mai afectate, astfel încât până în primăvară Palatul să înceapă să aibă alt aspect, ne-a precizat directorul Palatului Copiilor, prof. Stan Truică.

Sperăm și noi că situația se va soluționa cât mai curând, mai ales că Palatul Copiilor din Giurgiu constituie una dintre emblemele cultural-educative ale orașului, atât prin vechimea și tradiția edificiului în sine, cât și prin talentul copiilor care activează aici, la care se adaugă priceperea și dăruirea profesorilor care îi instruiesc.

 

1 COMENTARIU

  1. Dar Palatul Copiilor a avut într-un timp sediul pe str.Mircea cel Bătrân în clădirea situată pe colțul din stânga,vizavi de Parcul Alei.Cercuri de Aeromodele,Navomodele,de Muzică s.a. erau frecventate de mulți elevi,iar vara se făcea și un foc de tabără în curte,de regulă înainte de 23 August,la care era invitat un colonel de la Cercul Militar,participant la evenimente.În urmă cu doi ani am văzut această clădire,aflată în paragină și părăsită.O trecătoare avizată mi-a spus că respectiva clădire a fost revendicată de foștii proprietari și lăsată de izbelişte.Cred că la asemenea clădiri se referă noul Cod Fiscal,cărora le impune un impozit crescut,pentru a-i sensibiliza pe proprietari să facă ceva cu clădirea,s-o întrețină sau s-o vândă.De precizat că în aceste situații Primăria nu are nicio putere fiind vorba de proprietăți private.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.