marin-anton-presedinte-pmp-300x223
Primele fricțiuni vizibile în Alianța PSD-UNPR-PSD au apărut.  Miercuri 16 decembrie  în Parlament  Liviu Dragnea a recunoscut că PSD  a avut recent poziţii diferite de cele ale ALDE , astfel încât este posibil ca alianţa cu liderul  Călin Popescu Tăriceanu, în fapt să nu mai existe.

Era o funcţionare, colaborare parlamentară care funcţiona, dar în mai multe rânduri cei de la ALDE nu au mai votat cum am votat noi şi UNPR-ul. S-ar putea ca în fapt să nu mai existe (alianţa – n.red.), spunea  Liviu Dragnea. Contactat la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii , deputatul de Giurgiu, Marin Anton    prezent la acest dialog dintre cei doi în Parlament, ne-a declarat: Am văzut astăzi (n.n.-miercuri 16 decembrie), o despărțire totală a PSD-ului de ALDE, un schimb destul de dur  între dl. Dragnea și dl. Tăriceanu și cred că următorii  pe care o să-i lase pe drum suntem noi. Iată de ce, mai mult ca sigur,  la alegerile de anul viitor  vom merge singuri (…) Sunt convins că următoarea rupere va fi a noastră, dar mie îmi convine – a mai spus Marin Anton, care  a fost ferm în această decizie a sa încă de la venirea în rândurile  acestui partid, în ciuda opoziției generalului Oprea pe acest punct.

toma-petcu

La rândul său copreședintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, contactat tot prin telefon , ne-a confirmat  că ruperea din Alianță se confirmă , dar că ea nu îi afectează în niciun fel căci oricum au fost   hotărâți încă de la început  să meargă în alegeri singuri…

(T. Florian)