Stoica-Viorel-Lelele11-1024x768Miercuri 17 septembrie a fost înfiinţat legal primul Partid al Romilor din România (PADR). Partidul Alianţei Democrate a Romilor a fost creat ca o alternativă de schimbare radicală a percepţiei majoritarilor faţă de minoritarii romi.

După cum ne declara Viorel Stoica (Lelele), cel care în acest moment este reprezentantul PADR – ului în zona de Sud Muntenia, va fi o muncă titanică mai ales în ceea ce priveşte schimbarea de mentalitate. O mentalitate – spunea acesta – care în acest moment ţine separaţi, în diferite asociaţii sau alte forme de organizare, pe criterii care nu au nimic de a face cu problemele cu care se confruntă,  romii din aproape toată ţara. Ştiu că mă înham la un lucru greu. Dar nu ar fi pentru prima oară. Trebuie găsită o cale prin care romii să fie uniţi sub un singur stindard, şi cred că pot face asta… Mai sunt multe lucruri unde va trebui să ne angrenăm într-o muncă asiduă şi anume trebuie umblat la modul de comportament care nu de puţine ori la noi este coleric, trebuie să ne învăţăm noi pe noi felul cum trebuie să ne comportăm în societate, să învăţăm să respectăm ca să putem fi respectaţi.

Indiferent că le convine unora sau nu suntem ROMÂNI, noi aici ne-am născut, noi aici vrem să trăim, în bună înţelegere cu majoritarii şi cu toate celelalte minorităţi şi tot aici vrem să murim atunci când ne va suna ceasul. Promit în mod solemn că romii nu vor mai fi  o masă de manevră electorală de care potentaţii vremii nu-şi aduc aminte decât în preajma alegerilor electorale.

Romii care vor adera la partidul nostru nu vor mai primi pomeni electorale, ei vor cere prin noi locuri de muncă, asistenţă medicală şi cel mai important lucru pentru viitorul copiilor noştri şi de ce nu pentru viitorul Românie accesul la EDUCAŢIE. Sperăm ca săptămâna viitoare preşedintele partidului domnul Dorin Cioabă, la întoarcerea din Coreea să ne facă o vizită şi la Giurgiu pentru a putea înfiinţa şi filiala PADR Giurgiu. Sper şi-mi doresc ca prin înfiinţarea acestui partid,  romilor să le fie mai mult mai bine – Aşa să ne ajute Dumnezeu –  a  declarat, în exclusivitate, pentru publicaţia noastră, Viorel Stoica, preşedintele PADR Sud Muntenia.

I.C.MANDU