Niculescu – mai ceva decât  Ceauşescu nCe rarităţi gastronomice prefera preşedintele ACR-ului

În ce oraşe ale lumii îşi petrecea ciocoiul ACR,  Crăciunul şi Paştele, cazat doar în hoteluri de 5 stele

Şeful automobiliştilor din România  avea veniturile lunare ale unui şeic arab Gardul  uneia dintre vilele sale măsoară 150 de metri lungime, iar terenul se întinde pe 6 ha,  cu pădure…

 

De curând s-a început urmărirea penală în cazul preşedintelui ACR, Constantin Niculescu, dosarul aflându-se în lucru la Direcţia de Investigare a Fraudelor. În ultima ediţie de anul trecut a publicaţiei noastre vă promiteam că la începutul acestui an vă vom prezenta un material incendiar despre o parte dintre  ticăloşiile groparului Automobil Clubului Român, preşedintele Constantin Niculescu (“călăul” – cum l-au poreclit unii dintre foştii săi angajaţi), datorită căruia filiala ACR Giurgiu zace astăzi închisă, fără niciun membru… Iată că, în sfârşit , după multe încercări de a convinge justiţia despre ilegalităţile comise de Constantin Niculescu, împăratul neîncoronat al Automobil Clubul Român, a intrat în colimatorul Direcţiei de Investigare a Fraudelor. Puţini ştiu picanteriile din viaţa privată a lui Niculescu, amănunte extrase din declaraţiile foştilor săi salariaţi şi colaboratori. Cu siguranţă, nu ştiaţi că mândria lui Niculescu erau încă din vremurile de tristă amintire, ciorapii săi de mătase de 20 de euro perechea!, pe care-i achiziţiona numai din străinătate. Lucru ce trebuia relevat şi subordonaţilor, motiv pentru care de multe ori îşi urca picioarele pe mesele de şedinţe pentru a-i fi admirate accesoriile vestimentare! Nababul „acerist” nu mânca orice, nici chiar pe timpul lui Ceauşescu!

Specialitatea după care se dădea în vânt era (şi este şi în prezent) o specialitate de şuncă fină, de 300 lei/kg! O ciudăţenie, cu care se lăuda în faţa celor mai apropiaţi colaboratori ai săi era însă o ciudăţenie gastronomică a la „mondo cane”, pe care suntem siguri că nici Ceauşescu n-a încercat-o, şi anume creier de maimuţă vie! Maimuţica era adusă imobilizată într-un cărucior ce-i lăsa la vedere doar calota capilară. Clientul trebuia doar să decaloteze cu ajutorul unor scule speciale capul animalului, fiind apoi invitat să guste din creierul acesteia! Deşi misogin, considerând  că femeile sunt, în general,  „produse de larg consum”, oricând la dispoziţia bărbaţilor, îi plăcea totuşi să le facă o serie de cadouri costisitoare, din care nu lipseau saltele cu apă aduse tocmai din Statele Unite, acolo unde trăieşte fiica sa. S-a vorbit foarte mult despre veniturile şi salariul lui Constantin Niculescu, lucruri rămase tabu până astăzi. Sunt voci care spun că venitul său lunar se ridica încă înainte de 1990, la zeci de mii de euro! Aflat în graţiile „conducătorului iubit”, Niculescu e bucura de ieşiri în ţări din Occident an de an. Escapadele sale s-au îndesit odată cu anii 91, ieşirile sale fiind uneori aproape lunare. Oamenii ce îl cunosc şi i-au fost apropiaţi spun că se caza numai la hoteluri de 5 stele şi numai la bussines class, din destinaţiile sale nelipsind oraşe precum; Paris, Dubai, Londra, Nisa, Monaco, dar şi oraşe exotice din Emiratele Arabe. Evident că cele două mari sărbători, Paştele şi Crăciunul obişnuia să şi le petreacă alături de familie.

Aşa că lua avionul şi dădea o fugă până în SUA, la  fiica sa! Şi toate aceste cheltuieli, spun foştii angajaţi, pe banii ACR-ului. Pretexte existau din belşug pentru delegaţii. De exemplu raliurile internaţionale deplasări la sediul Clubul Automobiliştilor Americani (celebrul AAA), sau la invitaţiile FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism). În ultima vreme Niculescu îşi lua cu el şi un însoţitor, în persoana  distinsei  Georgiana Moga, fata cu „relaţiile… internaţionale”, care – datorită prestaţiilor sale „high clase” – a ajuns până în funcţia de director economic. Din modestul său salariu Niculescu a reuşit să îşi ridice  vile de vacanţă, apartamente în ţară şi un domiciliu în Capitală, şi nu oriunde ci în Kisselef. Ba chiar şi-a cumpărat şi un domeniu de vreo 6 ha, la Linteşti, al  cărui gard are nu mai puţin de 150 de metri lungime! Un domeniu înnobilat cu pădure, aşa cum stă bine unui ditamai şefu’, nu-i aşa? (Va urma)

Florian TINCU

***Aflaţi în numărul viitor câţi directori de filiale au fost „împinşi” să se sinucidă de către călăul Niculescu…

13 COMENTARII

  1. DACA, CINEVA CREDE CA UN ZIAR SE POATE ERIJA IN ORGANE DE ANCHETA SI POATE FACE DREPTATE SAU EMITE SENTINTE, INSEAMNA CA ORI ESTE PROST INFORMAT ORI ESTE RAU INTENTIONAT, SAU AMBELE VARIANTE.
    ORICE PUBLICATIE ESTE MENITA SA INFORMEZE SA ADUCA IN ATENTIA CETATENILOR SI A ORGANELOR ABILITATE CAZURI SI EVENIMENTE..RESTUL ESTE TREABA AUTORITATILOR. IN GIURGIU SUNT TREI ZIARE CARE INFORMEAZA, NU VORBIM DE CELE CARE SE VIZIONEAZA, AR TREBUI SA LE SPRIJINITI PE TOATE. INSA ESTE MAI USOR SA URMARESTI INMORMANTARI, CUMETRII, MORTII IN PUTREFACTIE, REVELIOANE DE DOUA PARALE.

  2. se referea la ecivalentul in euro de astazi..mai precis cumpara o pereche de ciorapi de matase pe care platea aproximativ 90-100 lei, ecivalentul in euro de astazi….insa nu in acest amanunt consta importanta materialului ci in nemernicia, tiranismul, nebunia acestui domn. Cred ca sunt cititori ai publicatiei dvs, care trebuie sa le deschideti paranteza dupa fiecare fraza si sa le extrageti ideea principala sau mai bine angajati un povestitor

  3. Am o bruma de logica si incerc sa folosesc cele patru principii pe care le-am invatat in scoala. Nu ma intereseaza personajul din articol si implicit nu ma afecteaza pe mine personal cu nimc, dar daca critic ceva putin bun simt si logica nu ar strica. Altfel vom avea stiri cu poze, cu trei randuri sau numai cu pitipoancele din swou -.bizz.

  4. Nu as sustine niciodata teoria pe care dvs ati enuntat-o. Insa in momentul in care afirmi ca un lucru este fals, in acel moment trebuie sa aduci argumentele necesare. Daca dvs afirmati ca un lucru este gresit iar eu vin si concluzionez ca este corecr, aveti probabil pretentia sa va demonstrez ca am dreptate, simpla mea teorie nesustinuta de nimic nu are nicio valoare. Daca cel care posteaza afirma ca nimic din ce se scrie nu este adevarat este corect sa arate pe ce se bazeaza, in caz contrar opinia lui este zero barat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.