Un giurgiuvean şi-a dorit atât de mult să fie poliţist, încât a recurs la înşelătorie pentru a-şi atinge „scopul”.

Astfel, un grup de cetăţeni străini aflaţi în zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au afirmat că au fost agresaţi de către un poliţist.

Apelul a fost făcut, pe 112, în  dimineaţa zilei de 28 septembrie.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea aspectelor sesizate, stabilind că bărbatul, în vârstă de 36 de ani, în timp ce se afla într-o staţie de alimentare cu carburanţi din zona PTF Giurgiu, folosindu-se de o legitimaţie cu insignă contrafăcute şi de o staţie de emisie – recepţie şi-a atribuit, fără drept, calitatea de poliţist şi, sub pretextul încălcării normelor rutiere, a solicitat şi a primit pentru control paşapoartele unor cetăţeni străini ce se aflau în tranzit prin România, la bordul unui autoturism. Totodată, bărbatul a recurs la proferarea de injurii şi chiar a lovit doi dintre cetăţenii străini”, se precizează într-un comunicat transmis de poliţiştii giurgiuveni.

Ca şi cum acestea nu au fost de ajuns, în noaptea de 4/5 octombrie, poliţiştii BIC (Biroul de Investigaţii Criminale), precum şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale l-au depistat în flagrant pe bărbat, în aceeaşi zonă, asupra sa găsindu-se mai multe bunuri pe care le folosea la comiterea faptelor, respectiv o staţie de emisie – recepţie, lanternă, un portofel pe care avea aplicată o legitimaţie, toate fiind bunuri susceptibile a fi fost folosite şi la „acţiunea” din 28 septembrie.

Iniţial, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tentativă de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale. În cursul zilei următoare, joi, 5 octombrie, a fost prezentat Judecătoriei Giurgiu care, în baza propunerilor şi probelor, a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

(Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.