DSC05230În data de 8 noiembrie, primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu, împreună cu alţi doi oameni de afaceri giurgiuveni, George Csender şi Marian Mihalcea, s-au deplasat la şcolile generale nr. 5 şi nr. 10 din municipiu, de această dată în calitate de membri ai Rotary Club Danubius. În prezenţa directorilor, cadrelor didactice şi a copiilor de la cele două şcoli, aceştia au dăruit câte două calculatoare de ultimă generaţie. După cum ne declarau, acest gest a fost posibil datorită sumelor de bani strânse cu ocazia unei alte manifestări a Clubului, desfăşurată sub genericul “Crapul rotarian“, un concurs de pescuit despre care publicaţia noastră a scris la momentul respectiv. În  scurtele lor alocuţiuni, Alexandru Vladu şi Nicolae Barbu au precizat că astfel de acţiuni vor continua şi că cea mai sigură şi mai bună investiţie  rămâne aceea făcută în educaţia copiilor.

Altfel nu avem dreptul să emitem pretenţii de stat civilizat ce tinde spre dezvoltare economică, fără ca această pepinieră de copii, ce creşte şi se dezvoltă în şcolile noastre, să nu dispună de absolut toate elementele ce ţin de o bună educaţie şi performanţă şcolară. În acest contex, cunoscut fiind faptul că trăim în secolul vitezei şi informatica stă la baza dezvoltării, contribuim şi noi, într-o  mică măsură, dăruind elevilor din şcolile dumneavoastră aceste calculatoare – a subliniat primarul Nicolae Barbu. Unul dintre  multele motive –  mai spunea vicele Alexandru Vladu – pentru care Rotary Club Danubius foloseşte orice mijloc legal pentru a sprijini  educaţia şi performanţa. Bucuria citită pe chipul copiilor, aceasta este cea mai mare răsplată pentru tot ceea ce am întreprins şi vom întreprinde şi în continuare,  pentru  viitorul acestor copii ce trebuie să se dezvolte într-un mediu sănătos şi cu dotări corespunzătoare – a mai spus vicele Alexandru Vladu.

I.C. Mandu

1 COMENTARIU

  1. Nu trebuie s-o luati ca pe un sfat ca nu sunt eu inteleptul inteleptilor sa dau sfaturi, dar daca vreti sa faceti fapte bune si sa dati calculatoare sau ce mai dati sa ajutati, dati nu doua calculatoare, ci dati zece, douazeci si nu va mai faceti publicitate. Dati si nimeni sa nu va stie decat Cel de Sus.
    Doamne ajuta!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.