Membrii clubului Rotary Danubius Giurgiu şi apropiaţii lor continuă şi în această toamnă actele caritabile. Aflat la cea de-a doua ediţie, concursul de pescuit sportiv “Crapul rotarian” a mobilizat o mulţime de persoane, cea mai mare parte dintre ele fiind figuri publice. Cu banii colectaţi din taxa de participare, Colegiul naţional “Ion Maiorescu” va fi dotat cu trei calculatoare noi.

Pescari înrăiţi sau novici în acest sport, membrii clubului Rotary Club Danubius şi prietenii acestora s-au înarmat cu cele mai bune lansete, undiţe şi accesorii încercând să pună mâna pe unul dintre trofeele puse în joc. Partida de pescuit sportiv a început sâmbătă dimineaţă pe una din bălţile de pe raza comunei Putineiu, scopul acesteia fiind unul nobil. Cu banii colectaţi din taxa de participare, rotarienii giurgiuveni vor cumpăra trei calculatoare pentru Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”. Concursul a fost unul strâns, fiecare din cele 24 de echipe participante fiind formată din cel puţin două persoane, în timp ce numărul beţelor, fie că a fost vorba de lansete sau undiţe a fost limitat la patru.

Bătălia s-a dat între echipele Dan – Cătălin şi AMM, diferenţa din final fiind de câteva sute de grame în favoarea AMM-ului. Festivitatea de premiere a inclus pe lângă diplome şi cupe sub formă de peşte. În afară de primele trei locuri şi titlul de cea mai mare captură, au existat şi mini-cupe simbolice pentru diferite categorii. De la eveniment nu a lipsit primarul Nicolae Barbu, care s-a mulţumit să privească de pe margine concursul de pescuit, acesta fiind angrenat în cel de-al doilea eveniment al rotarienilor şi anume trasul cu arma la talere.

Cel de-al doilea eveniment organizat sâmbătă, la Putineiu, de membrii Rotary Club Danubius Giurgiu, după concursul de pescuit a fost un concurs de tragere cu arma în talere. Acestea au fost lansate desupra bălţii cu ajutorul unui dispozitiv adus de primarul Nicolae Barbu special pentru acest eveniment.

Startul a fost dat de preşedintele Rotary Club Danubius, Ladislau Pick, cel care a stabilit şi preţul unui cartuş cu alice: 5 lei. Având în vedere faptul că în concurs au fost folosite câteva sute de astfel de cartuşe, suma colectată nu a fost chiar de neglijat. Toţi banii vor ajunge la şcoala “Mihai Eminescu”. Printre concurenţi s-a aflat şi primarul Nicolae Barbu. Mare amator de vânătoare şi tir sportiv, edilul a precizat că participă la concurs nu pentru a câştiga, ci pentru o cauză nobilă. Acţiunile Rotary Club Danubius nu se vor opri aici, până la finele anului urmând să mai aibă loc evenimente ce vor avea drept scop donaţiile. Cel mai important dintre acestea va fi fără îndoială Balul Rotarian, organizat în această toamnă pentru a şasea oară.

JGR