IMG_20170608_115808Dacă până mai ieri căpşunile şi cireşele aveau preţuri de „prohibiţie”, astăzi (joi, 8 iunie), preţurile acestora s-au  înjumătăţit în Piaţa Centrală a Municipiului.  Astfel în timp ce căpşunile se vând şi cu 5 lei/ kg. cireşele se vând cu preţuri între 6 şi 10 lei (soiul galben) pentru un kilogram. Şi tot circa cinci – şase lei  costă un kilogram de caise aduse din fermele bulgăreşti. 

Dincolo de fructe, au apărut şi trufandalele. Administratorul Pieţei Centrale, Pavel Marian ne spunea că explozia de legume şi zarzavaturi din această perioadă îşi găseşte loc pe tarabele din această generoasă locaţie.  

În privinţa preţurilor vă vom oferi câteva repere. Dacă roşiile româneşti, de solar,  cât şi cele importate de afară, au ajuns să aibă preţuri de doar patru şi  cinci lei/kg., iar castraveţii de solar se vând cu doar trei lei/kg., nu acelaşi lucru se poate spune despre ardeiul gras sau ardeiul capia, de producţie autohtonă.

Cei care comercializează asemenea sortimente timpurii  vând la preţuri de 9 – 10 lei pentru un kilogram. Vinetele, la rândul lor, sunt dintre cele mai căutate trufandale de sezon, datorită salatei deosebit de gustoase ce se prepară din această legumă.  Pentru un kilogram, giurgiuvenii pofticioşi vor scoate din buzunar 6 – 8 lei.

(Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here