Stam și eu, ca mai tot românul, cu telecomanda-n mână, bântuind pe programele televizorului că poate oi da de ceva ce merită văzut. În miez de noapte, sună telefonul. Sar să răspund, un prieten mă atenționa să intru pe Antena 1 la emisiunea lui Capatos, pentru că urmează a se difuza ceva inedit. Comut, fără nici o tragere de inimă deoarece emisiunea în sine, o consider sub limita suportabilității oricărui om normal și cât de cât educat, fiind de fapt, o adunătură de ratați și prostituate deghizate în vedete unde nu poți să auzi o frază corectă de la cap la coadă fără să “înghiți” tone de agramare.

În fine, trec peste asta și mă uit atent să văd ineditul și când colo, ce să vezi, fostul premier al României Emil Boc, filmat cu o cameră ascunsă, în vestiarul sălii de fitness, gol pușcă.

Stau și mă gândesc, ce minte bolnavă putea să facă asta? Știre nu e, eveniment, nici atât, dar ce o fi?

Mizerie, asta mi-a venit prima oară în gând, mizerie cu care, antenele delatorului Voiculescu, ne-au obișnuit de ani buni încoace. Câtă lipsă de profesionalism, probitate morală, bun simț, trebuie să existe într-o instituție, pentru că trepădușul ăla de Capatos, nu face nimic de capul lui, astfel încât să arunci cu noroi fără nici o noimă într-o persoană care nu greșise, practic, cu nimic, în acel moment. Nu era prins cu pantalonii-n vine, stand în picioare în fața vreuneia care stătea pe vine, nu făcea pipi pe holul vreunui mall, era omul într-un vestiar, se pregătea de duș și normal era dezbrăcat. Ce ar fi dorit sferto-doctul Capatos, să intre la duș în costum și la cravată? Probabil, la mintea lui și a celor de care se înconjoară în fiecare seară, să fi gândit astfel. Un alt sclav, ca și fomistul ală de Badea, vândut definitiv pe un ciur de mălai, turnătorului Voiculescu și a celor 3 latrine cu emisie pe satelit. Rușine!!

Un bezmetic ca ăsta, face de rușine breasla jurnaliștilor, care fie vorba între noi, este și așa plină de tot felul de ciomăgari, agricultori ratați și triști, ce contorsioneză această meserie transformând-o în prostituție jalnică. CNA-ul, se va implica oare? Nu știu, numai că de la dispariția celui care a fost Ralu Filip, această instituție s-a degradat continuu.

Când eram pe punctul să comut, scârbit, pe un alt post, încremenesc cu telecomanda-n mână, ascultând, aiurit de-a binelea, o voce ce începuse deja să comenteze aceleași imagini patetice. Nu, nu pot să cred că aud bine, e imposibil să fie el, chiar așa de jos să fi decăzut? Ba, chiar el era, Crin Antonescu, președintele Partidului Național Liberal, așa zisul viitor candidat la Cotroceni, cel care uită să se dea jos din pat să se ducă la muncă, plătită din banii noștrii, comenta cu savoare și propoziții scurte de adolescent infantil, acele imagini, făcând glume, așa credea el probabil, pe seama dosului dezgolit al fostului premier. Glume se doreau a fi, numai că nu cred că a făcut pe cineva să râdă în afară de Cruduța și de tuta ailaltă, că nu i-am reținut numele, numai că nici de data asta nu i-a reușit, tot niște petarde lătrate i-au ieșit prin partea bucală. Ești… PARAGRAF AUTOCENZURAT …“gurița”. Stai relax, că nu-i așa, cum am afirmat acolo unde am pus AUTOCENZURA, fiind convins că vei fi corect taxat pentru lipsa crasă de educație politică, că de cea civică și morală nu pot să amintesc, pentru că lipsesc cu desăvârșire. Nu ești cu nimic mai presus de președintele Băsescu, faci gafe la fel de idioate, spui la fel de multe prostii și în plus, nu-ți place munca. Eu zic că USL ar trebui să se mai gândească până la alegeri, cu cine să te înlocuiască, că altfel, nu vă văd bine. Nu așa procedează un politician matur care atunci când a fost sunat de producătorul unei asemenea emisiuni, ar fi refuzat politicos și și-ar fi văzut de treaba lui. Corect, am zis matur, ai dreptate, tu însă mai ai până să crești, ești mic, de aia faci și atâta gălăgie, cu gesturi ample și ușor isterice, poate te vede cineva. Ce-or fi gândit granzii partidului când te-au ales în fruntea lor? Să fi fost o teribilă conspirație, care și-a dorit ca acest partid să sucombe? Nu știu și nici nu mă interesează, cert este că ești tare departe de realitate și că ar fi bine să lași harfele deoparte și pe Ponta să conducă alianța. E de departe, mai capabil, mai responsabil și mai judecat decât ești dumneata, vezi discursul său din parlament, așa se comportă o adevărată opoziție, constructivă pentru națiunea sa, nu prin instigare la chiuleală autorizată și destabilizare națională. Și eu îl doresc pe Băsescu scos din viața politică dar nici pe tine nu te vreau, că ești mult mai periculos, și mai ales leneș.

Dan George Pană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.