minciuni-oprescuSorin OPRESCU: –  O feșă atâtica  puteam să îmi cumpăr  de  banii ăștia cu care vroiam să îmi pansez rana lăsată de toți cei pe care i-am refuzat până acum să îmi dea șpagă!

Reținerea lui Sorin Oprescu, primarul Capitalei, pentru o mită de 25.000 de euro, pe care DNA-ul susține că ar fi și filmat-o, surprinde mai ales prin faptul că așa cum mai scriam anterior nu poți să continui să iei șpagă ( în cazul în care acest lucru se va dovedi!) după tot ce vezi că se întâmplă, zi de zi , în jurul tău. Nu poți merge pe premisa că așa ceva nu ți se poate întâmpla într-o bună zi și  ție. Evident că gestul pare a fi motivat de dorința adversarilor politici de a-l scoate  la viitoarele alegeri locale din cursa pentru Primăria Capitalei, pe cel care conform calculelor hârtiei ar fi avut cele mai mari șanse.

Asta nu înseamnă că Sorin Oprescu nu ar fi luat șpagă și că este doar victima adversarilor politici . Se vorbește chiar despre o mită care s-ar ridica la un milion de euro! Altfel de ce ar fi folosit Sorin Oprescu un aparat de bruiaj atunci când vorbea la telefon și de ce întotdeauna când se întâlnea pentru negocieri cu diferite personaje importante cerea ca telefoanele mobile să fie lăsate în altă cameră, ca altădată mafioții pistoalele din dotare?!

Reținerea lui Sorin Oprescu este în același timp un semnal pentru toți aceia care își fac calcule de pe acum ( și la noi la Giurgiu), închipuindu-și că obținând o astfel de funcție va putea tăia și spânzura, promițând tuturor rudelor și prietenilor  licitații grase și contracte îndestulătoare cu statul. Nimeni să nu își mai închipuie că poate cheltui oricât în campania electorală și că își va scoate banii ulterior,  urmând a răsplăti cu ei sau cu niște posturi călduțe de conducere , toate cabalele ce vor fi  puse la cale de echipa de campanie.

Reținerea lui Sorin Oprescu este totodată dovada faptului că oportunismul și lăcomia la noi în România nu  a fost nicidecum  anihilată de  spectrul fricii. De ce? Poate pentru că cei care au fost plimbați până acum cu cătușe prin fața camerelor de luat  vederi stau astăzi bine merci,  acasă (chipurile, arestați la domiciliu!), alții se plimbă ca doamna Udrea în libertate, închisoarea sporindu-i (după cum constatăm din poveștile sale de dragoste) libidoul , în timp ce nici ANAF-ul și nici DNA-ul nu a recuperat până în prezent o lețcaie măcar de la grupurile infracționale,  dovedite .  Bani cu care am fi putut petici pe ici pe colo bugetul, alocând aceste șpăgi de milioane de euro celor bolnavi, oamenilor săraci sau cu care am fi putut ridica niște  așezăminte sociale  celor  bătrâni, care sunt tot mai des părăsiți de copii, de familie, dar au demnitatea de a nu cere nimănui de pomană…

Reținerea lui Sorin Oprescu ar putea fi însă cu adevărat un exemplu pentru toți ceilalți ce îi vor urma, numai dacă măcar una dintre măsurile  amintite  mai sus ar putea fi aplicate, lucru de care eu unul deocamdată mă îndoiesc cum mă îndoiesc de   investitorii, locurile de muncă, dar mai ales podurile ce urmează a fi construite la Giurgiu, peste Dunăre,  promise giurgiuvenilor …Așa sunt eu, un Toma necredinciosu’!

 ( Florian Tincu)

8 COMENTARII

  1. Iar peste ceva timp,când vor intra pe rol avocații și judecătorii,sau poate mult mai târziu,se va observa probabil că această producție TV duminicală,cu scenariu,regie și”actori” în roluri secundare aparținând Casei de Producție DNA -SRI”,cuprinde unele inadvertenţe ca de exemplu că flagrantul nu prea a fost flagrant,că mita nu prea a fost mită s.a.De asemenea istoricii vor descoperi că în ultimul sondaj de opinie pentru Primăria Capitalei Doctorul avea 51% la sută din intenția de vot a bucureștenilor.Ca și în povestea cu lupul oamenii devin neîncrezători și nu se mai lasă prea ușor manipulați de așii în arta diversiunii.Iar nerăbdarea liberalilor,de a ajunge la putere prin netezirea drumului de către”organele” a căror menire este cu totul alta,s-ar putea să aibă efect de bumerang.

  2. Desi toti urla ca sunt cistiti traiesc ca niste seici din lefuri de bugetari. Cat de ignorant sa fi sa devi avocatul unora care isi fura propriul popor, niste tradatori, ignoranti,lasi, infractori. Cat despre cei care le iau apararea cuvintele sunt prea neinsemnate pentru a-mi exprima dezgustul.

  3. Dacă n-as fi trecut azi pe str.Mihăileanu din București,chiar pe lângă vila pe care si-a repartizat-o sie însuși fostul președinte pe vremea când era primarul capitalei;dacă nu mi-as fi adus aminte că fratele său,care a recunoscut că a primit un morman de euro de la alde Mondialu,dar nu i s-a făcut nicio percheziție la domiciliu;dacă nu se mai aude nimic de judecătorul de la CCR,Toni Greblă,purtat de asemenea cu cătuşe și mascați,pe motiv că ar fi încălcat embargoul cu Rusia și a exportat carne și ouă de strut ( ! );dacă ai mai auzi ceva de floarea cea vestită de pedelisti care s-au turnat între ei în afacerea Microsoft s.a;în fine ,dacă acestea și multe altele ne-ar fi dovedit că doamna cu balanța judecă după o dreaptă măsură,atunci și numai atunci aceste rânduri n-ar avea niciun rost,după cum n-are rost să ne etichetăm în fel și chip când avem altă părere.Iar când vezi la TV”jurnalişti” care primesc în direct date și informații de la”surse”din dosare penale,stai si te întrebi cati „acoperiți” or fi în țara noastră ,în diferite structuri,platiti cu bani grei din taxele şi impozitele noastre!

  4. Ne-am facut un obicei din a apara penali acestei tari, suntem complice cu cei ce ne fura prin tacerea noastra si letargia de care dam dovada. Toti fura, PSD,PDL,PNLtoti cu ajutorul si incuvintarea unor prosti care orbiti de doctrine in loc sa i-a atitudine sunt indignati ca platesc jurnalisti si procurorii din taxele si impozitele lor. . Nemernicul ala de Basescu a furat 10 case, zeci de mii de euro si restul prietene cine le-a furat penalii astia de la PSD pe care ii aperi tu? Rusine nu degeaba a spus un mare invatat ca a facut puscarie pentru niste dobitoci.

    • .Numai cei care au locuit în București în ultimii zeci de ani știu ce „realizări” au avut primarii de” dreapta” ai capitalei,înainte de Oprescu: Crin Halaicu,Viorel Lis,Traian Băsescu și Adriean Videanu.Nu li s-a deranjat nici măcar un fir de păr din cap,că doar nu degeaba există vorba”pentru unii mumă,pentru alții ciumă” în proverbele și basmele românilor.Acesta este aspectul pe care am vrut să -l scot în evidenţă,iar dacă alții nu au înțeles e problema lor.Sau poate ei sunt adepții unui alt proverb românesc:”Noi vrem egalitate,dar nu pentru căței!”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.