2459 de absolvenţi ai claselor a VIII-a din judeţul Giurgiu au susţinut examenul de evaluare naţională şi mai mult de 90% dintre aceştia au reuşit să îl şi promoveze. Potrivit datelor oficiale publicate pe siteul Ministerului Educaţiei, în acest an, la Giurgiu au fost şase medii de 10, toate obţinute de fete. Jumătate din elevele care au reuşit să ia 10 sunt de la Şcoala generală numărul 2, două eleve provin de la Şcoala nr. 1 şi una de la Şcoala nr. 7, toate din Giurgiu. Larisa Dinu, Oana Ion, Livia Ion, Valentina Lazăr, Ruxandra Staicu şi Ioana Vlad sunt „performerele” acestei sesiuni. Ele sunt urmate de alţi 310 colegi, care au obţinut medii între 9 şi 10. La polul opus se află 232 de elevi care nu au reuşit să obţină media 5, iar undeva la mijloc sunt cei 408 de elevi notaţi cu medii între 5 şi 5,99;  524 au obţinut între 6 şi 6,99;  543 –  între 7 şi 7,99; 428 – între 8 şi 8,99.  Potrivit calculelor noastre (datele oficiale nefiind făcute publice de ISJ până la închiderea ediţiei), procentul de promovabilitate în acest an este de 90,56%.

Evaluarea s-a terminat,încep emoţiile repartiţiei  în licee

Începând de joi, 5 iulie, absolvenţii claselor a VIII-a sunt aşteptaţi să se înscrie la admiterea în liceu, prima etapă de repartizare computerizată urmând să aibă loc în 14 iulie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Astfel, în intervalul 5-8 iulie, este programată completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de dirginţi. Fişele se completează la şcoala unde candidatul a absolvit clasa a VIII-a. În acelaşi interval, îşi completează fişele de înscriere absolvenţii proveniţi din alte judeţe, la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea. În perioada 6-9 iulie, va avea loc verificarea, de către părinţi şi candidaţi, a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator. La 13 iulie, este programată ultima corectare a erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor operate în fişele de înscriere. În 14 iulie, va avea loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2012-2013. Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile din fişa de înscriere.

Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu şi media de la examenul de evaluare naţională. În 15 iulie, vor fi afişate, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. La 16 iulie, este programată afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate. În perioada 16-26 iulie, absolvenţii vor depune dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ la care au fost repartizaţi.

A doua repartizare computerizată va avea loc în 23 iulie. La această etapă vor fi distribuiţi candidaţii care nu au participat la prima repartizare, cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum şi care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă. În intervalul 27-30 iulie, comisiile judeţene de admitere rezolvă situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată. În zilele de 6 şi 7 septembrie va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare. Calendarul prevede şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă, care avea loc în perioada 24-26 iulie.

Cristina MOISE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.