Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a decis în cadrul şedinţei din data de 11 mai, ca regula prin care echipele din eşaloanele doi şi trei sunt obligate să evolueze pe toată durata unui meci oficial cu cel puţin unul (Liga a II-a) sau doi (Liga a III-a) juniori să fie eliminată din sezonul viitor.

În locul acesteia, oficialii federaţiei au hotărât că echipele din Liga a II-a vor fi obligate să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor de campionat, cel puţin 2 jucători sub 21 de ani (în anul competiţional 2010/2011, jucători născuţi după data de 1 ianuarie 1989). Articolul în cauză, mai prevede şi următoarea situaţie: „dacă unul sau mai mulţi jucători sub 21 de ani sunt eliminaţi din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător sub 21 de ani”. Formaţiile din Liga a III-a în schimb, vor trebui să folosească 3 astfel de jucători.

În tabelul ataşat acestui articol, puteţi consulta jucătorii care se află sub contract cu Dunărea Giurgiu şi care sunt născuţi după 1 ianuarie 1989 (cu gri sunt marcaţi jucătorii care sunt împrumutaţi la formaţia „alb-albastră”).

Tot cu ocazia acestei şedinţe, o altă modificare interesantă a fost adusă articolului 14.2 din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal (RSTJF). Astfel „cu 6 luni înainte de terminarea perioadei junioratului, jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de cel puţin 3 ani, numai în situaţia în care clubul respectiv îi propune să încheie un contract şi îi garantează un venit lunar minim net astfel: 1500 RON pentru Liga I, 1000 RON pentru Liga a II-a şi 700 RON pentru Liga a III-a”.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.