dsc01686

Ziua de 2 septembrie a fost una specială pentru „Naţionala Artiştilor” aceasta fiind prezentă la Giurgiu pentru o partidă demonstrativă împotriva unei echipe giurgiuvene formate de cunoscutul om de afaceri local, Stelian Ficleanu. Partida a fost „intermediată” de către fostul mare fotbalist român, Dănuţ Lupu, la propunerea lui Stelian Ficleanu, un apropiat al gălăţeanului. Chiar dacă la apelul lui Dănuţ Lupu nu au putut răspunde toţi componenţii Naţionalei Artiştilor, la eveniment au luat parte, printre alţii, Adrian Enache, Dani Oţil, Kamara şi Andrei (ambii de la formaţia Alb şi Negru), Augustin Viziru sau Victor Yila.

Deşi Kamara ar fi dorit să îşi etaleze calităţile tehnice şi tactice pe întreaga suprafaţă de joc a gazonului din Port, la solicitarea colegilor de echipă dar şi a adversarului, s-a optat pentru un 9 la 9 de-a latul aceluiaşi teren.

Partida a început cu o dominare a oaspeţilor, tactica de atac a lui Dănuţ Lupu & Co. dând roade aproape instant, Augustin Viziru reuşind să deschidă scorul.

Deşi au condus pe întreaga durată a partidei, „vedetele” s-au văzut egalate, 5-5, în finalul celui de-al doilea mitan, cu ajutorul discret al arbitrului Marius Marinescu, cel care a fost apostrofat de Andrei de la Alb şi Negru sau Augustin Viziru însă a reuşit să treacă „ghiduş” peste acest eveniment. Cea mai „hulită” persoană nu a fost totuşi giurgiuveanul Marius Marinescu, ci îngrijitorul terenului din Port, pentru faptul că ar fi udat excesiv gazonul, iar marea majoritate a jucătorilor giurgiuveni nu ar fi avut încălţăminte corespunzătoare. Conform regulamentului ad-hoc, s-a stabilit ca departajarea să se facă în urma loviturilor de la 11 metri, acolo unde Dănuţ Lupu nu a mai repetat execuţia din partida cu Irlanda de la Coppa del Mondo din 1990, şutul său fiind parat de goalkeeperul giurgiuvean. Ratarea se va dovedi hotărâtoare, giurgiuvenii ratând o singură lovitură, iar „bucureştenii” două.

Pentru a-i consola pe învinşi, Stelian Ficleanu, i-a invitat pe aceştia la o masă festivă pe care „vedetele” au acceptat-o nu înainte de o şedinţă tehnică în vestiar, şedinţă care a durat aproximativ o jumătate de oră.