Având în vedere că la nivel naţional o analiză de risc rutier a cauzelor concurente generatoare de accidente rutiere menţionează că una din principalele cauze este conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice/drogurilor, Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romăne organizează la nivel naţional acţiuni pentru prevenirea şi constatarea acestor abateri.
Din analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie grave şi consecinţele acestora, rezultă că în perioada 1 ianuarie-8 august, la nivel naţional s-au înregistrat 4.590 accidente de circulaţie, din care 136, soldate cu 27 morţi şi 142 răniţi grav, au avut drept cauză concurentă de producere, conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.
În acest context şi nefolosirea centurii de siguranţă de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule, creşte riscul de victimizare a acestora în accidente rutiere şi agravarea leziunilor suferite de în urma coliziunilor.
În perioada 12-18.08.2013, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, vor desfăşura în zonele considerate cu risc rutier de pe teritoriul judeţului Giurgiu, acţiuni pentru prevenirea abaterilor şi disciplinizarea conducătorilor auto, dar şi pentru constatarea abaterilor şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor surprinse că au încălcat prevederile legale.
În această perioadă vor acţiona în zonele considerate cu risc rutier, peste 50 de poliţişti rutieri, cu 15 autospeciale.
În speranţa că vom fi bine înţeleşi, constatările noastre vor fi puţine sau deloc, iar evenimentele rutiere se vor reduce, mulţumim conducătorilor auto şi le urăm DRUM BUN! (Biroul de Presă al Poliției Rutiere Giurgiu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.