frans-timmermansDeși au fost voci , mai ales la nivelul Guvernului, care au considerat că  protestele din România, faţă de Ordonanţa de Urgenţă 13, au făcut o imagine negativă României în afara granițelor, se pare că Bruxelles-ul a fost de altă părere , ba chiar  impresionat pozitiv.

Frans Timmermans consideră că protestele de la Bucureşti au fost o „dovadă a democraţiei europene şi a cetăţenilor care cred în valorile europene şi idealurile europene”, a spus oficialul. „Pentru el, este un semnal că oamenii cred în valorile UE, în transparenţă, în democraţie şi în lupta împotriva corupţiei, deci este ceva a fost remarcat la Bruxelles”, a insistat sursa citată.

Moment-unic-in-Piata-Victoriei--Un-tricolor-uman-urias-in-fata-Guvernului--Galerie-foto-

Oficialul a afirmat că, deşi Comisia era la curent cu intenţiile Guvernului de modificare a Codurilor penale înainte de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13 şi urmărea situaţia, protestele au impresionat Bruxelles-ul.

Oficialul a dat asigurări că rămâne în vigoare termenul de închidere a MCV până în octombrie 2019, cu condiţia ca România să îndeplinească toate criteriile. Acest termen a fost prezentat de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

(Jurnal)