Născut în familia a doi intelectuali – cu tată diplomat de carieră iar mama medic veterinar – purtând în sânge originile strămoşeşti ale unor preoţi ce au zidit dragostea cuvântului  Domnului în bisericile de prin Ardeal, consilierul judeţean al PP-DD Giurgiu şi totodată candidat al acestui partid în Colegiul I la Camera Deputaţilor, Răzvan Cuc, a fost de mic deprins cu respect şi iubire pentru semeni. Iată de ce educaţia a fost cuvântul de ordine pentru tânărul politician, de-a lungul întregii sale copilării. Momentul maturităţii a născut în el însă dorinţa de a deveni vizibil în viaţa publică. Pentru asta a înţeles că cea mai rapidă cale este Politica. Aşa a ajuns să opteze – cum stă bine unui bun creştin – pentru un partid de stânga. Cunoştinţele dobândite în Facultate, şi apoi nenumăratele diplome obţinute atât în ţară cât şi în străinătate i-au oferit abilitatea de a ocupa un post în Departamentul de Strategii Politice (Consiliul Naţional), un loc în care a deprins arta de a elabora programe şi strategii în folosul cetăţenilor. După aproape 3 ani de trudă, constatând că în unele partide pentru a putea urca în ierarhie un tânăr trebuie să aştepte chiar şi o viaţă de om, a cedat,  înscriindu-se în PP-DD. Un partid ce-i oferea la acel moment şansa de a nu mai sta la coadă pentru a-şi câştiga identitatea politică, sărind peste nişte etape de aşteptare, un partid care de data aceasta nu-l mai obliga să facă antecameră. Aşa s-a trezit membru al unui partid în care îşi putea exersa din plin vocaţia pe care mulţi i-o anticipaseră…

„Experienţa dobândită în cei trei ani petrecuţi printre specialişti în strategii politice m-au ajutat să înţeleg foarte repede care sunt nevoile imediate ale sistemului privat, dar şi în ce mod aş putea veni în sprijinul cetăţenilor” – declara candidatul PP-DD pentru Camera Deputaţilor (Colegiul I). Tânărul politician era gata de a pune în aplicare toate cunoştinţele dobândite. Faptul că se trăgea dintr-un tată ce multă vreme fusese diplomat de carieră, chiar ambasador al României în Brazilia, îi crease o responsabilitate în plus  în raport cu ceilalţi tineri de vârsta sa. Dorinţa de a-i face pe părinţi să fie mândri de rezultatele sale i-au mărit şi mai mult doza de ambiţie pe care o moştenise ca zestre de familie. De la tatăl său, plecat cu doar câteva zile în urmă la cele veşnice, a luat simţul datoriei. De aceea astăzi Răzvan Cuc poartă respect cetăţeanului, pentru votul de încredere pe care i l-a acordat atunci când l-a ales să facă parte dintre consilierii acestui judeţ. Ca orice fiu de ardelean care se respectă, Răzvan Cuc se declară un bun român, lăsându-se  pătruns mai ales atunci când aude imnu, de un puternic fior  patriotic, deşi acest termen a căzut nemotivat în desuet, după ’90. De la mama sa – medic veterinar şi totodată cercetător,  autoare a nenumărate lucrări ştiinţifice – a moştenit dragostea de semeni şi dorinţa de a trudi uneori până la epuizare.

Pasul făcut pe tărâm politic al lui Răzvan Cuc a fost urmat de cel în planul investiţiilor din domeniul privat. Şi ce ar fi putut să ridice un creştin hotărât să vină în sprijinul oamenilor, altceva  decât o brutărie? Ba mai mult de atât! Tânărul candidat pentru un post de deputat a ridicat o fabrică de pâine în care muncesc oameni pe care pe care-i respectă la fel de mult ca pe membrii familiei sale. Odată cu reuşita acestei investiţii au apărut şi celelalte satisfacţii de ordin  material. Încet, încet Răzvan Cuc a înţeles că fără un mediu economic puternic nu ne vom putea prea curând dezvolta la Giurgiu. De aceea a decis să se implice personal, sperând să poată avea posibilitatea ca  într-o zi să poată lua decizii  în sprijinul agenţilor economici locali. Şi această zi chiar a venit…Luându-l ca pe un semn providenţial Răzvan Cuc s-a implicat până peste cap în problemele ivite în mediul privat, simţind lipsa de capital de pe piaţa giurgiuveană, cauză a creării unei crase lipse de locuri de muncă, pe plan local cât şi nevoia unui mediu privat sustenabil.

„Dar mai întâi de toate astea este nevoie ca  politician să înveţi să îţi respecti cuvântul dat, fără să retractezi ceva, fără a te eschiva, amânând la nesfârşit promisiunile făcute înainte de a fi ales. De aceea cred că  în politică trebuie să intri cu o anumită pregătire profesională pentru a nu deveni ridicol într-o zi în faţa publicului şi totodată să ia un pic de cheag,  o minimă condiţie materială ceea ce nu te face vulnerabil şi te fereşte de a deveni dependent de persoane şi grupuri de interese. Şi nu în ultimul rând trebuie ca funcţiile în care eşti ales să fie puse în slujba oamenilor şi nicidecum în slujba propriilor interese. Un lucru pe care atât eu cât şi colegii mei de partid l-au încercat din prima zi a învestirii lor în chip de consilieri locali/judeţeni. „

Faptul că giurgiuvenii l-au ales reprezintă pentru candidatul PP-DD Giurgiu  la Camera Deputaţilor, în Colegiul I,  Răzvan Cuc, nu numai o  provocare, dar şi o imensă responsabilitate. Din acea clipă i-a revenit datoria de a-i convinge pe cetăţenii acestui oraş/judeţ în primul rând  că nu este un oportunist ca o parte dintre predecesorii săi, consilieri judeţeni. Neputinţa de a-i refuza pe cei care i-au cerut un codru de pâine,  i-au făcut pe cei care-l cunosc să afirme despre  Răzvan Cuc, că este „Omul cu un suflet ca pâinea caldă”. Ea, pâinea a devenit nu numai o sursă  de venit ci şi un mod  mai facil de comunicare cu ceilalţi. Cu ajutorul ei, Răzvan Cuc a reuşit să cunoască alţi şi alţi oameni de afaceri, să descifreze şi mai apoi să gestioneze tainele relaţiei dintre oameni. Conştient că de fiecare dată după ce sunt aleşi politicienii îi uită prea repede pe cei de care au fost învestiţi, Răzvan Cuc se jură că va avea biroul de parlamentar la Giurgiu şi nu în altă parte, şi că nu va pleca niciodată din acest oraş atâta timp cât oamenii îşi vor pune speranţa în el. Decis să le ofere şi altora şansa ce i-a surâs lui, politicianul candidat la Camera Deputaţilor, Răzvan Cuc, aşteaptă ca şi alţi tineri de orice condiţie socială să bată la uşa organizaţiei din care face parte, gata de a le împărtăşi din experienţele sale, şi de a găsi soluţii pentru problemele cu care aceştia se confruntă.

Întrebat care va fi atitudinea pe care o va aborda în această campanie, Răzvan CUC declara: „Sunt pentru un stil de campanie care să nu implice loviturile sub centură, un dialog axat pe adevăruri care să-l protejeze mai întâi pe cetăţean, fără fabulaţiile cu care deja ne-a obişnuit actuala clasă politică. Nu am atacat niciodată fără a fi atacat. Agresivitatea şi stările conflictuale nu mi se asortează la configuraţia educaţiei primite de mine. Eu cred cu tărie că spiritul de competiţie chiar politic fiind el, poate fi consumat în limitele  bunei cuviinţe, demonstrând astfel, noi reprezentanţii  noii generaţii de politicieni că putem găsi în cuvinte simple spuse pe un ton calm,  civilizat,  rosturile unei argumentaţii de valoare şi nimic altceva.”

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.