La data de 22 augustm poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au desfăşurat mai multe acţiuni de amploare, preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi diminuarea fenomenului infracţional.Acţiunile s-au desfăşurat pe raza municipiului Giurgiu şi oraşul Bolintin Vale, participând 60 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu, de la structurile de ordine publică, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi poliţie rutieră, sprijiniţi de 8 de jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu şi 25 poliţişti locali.

Încă de la primele ore ale zilei de 22 august au fost instituite filtre rutiere şi s-au efectuat controale la mai multe locaţii, considerate cu risc criminogen. În zona ,,Istru” din municipiul Giurgiu, împreună cu poliţişti locali, la locuinţele sociale, s-au verificat legalitatea formelor prin care persoanele domiciliază în acestea, urmărind identificarea persoanelor care figurează urmărite naţional s-au internaţional, persoanelor dispărute de la domiciliu, în special a minorilor, depistarea persoanelor cunoscute cu comportament violent, a celor care nu-şi justifică prezenţa în zonă, depistarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor fără adăpost, în special a minorilor, identificarea persoanelor care deţin bunuri suspectate că ar proveni din comiterea de infracţiuni, dar şi a celor care deţin obiecte interzise potrivit dispoziţiilor Legii nr. 61/1991.
Pe timpul raziilor au fost constatate 95 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 32 500 lei, din care 2 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 5 pentru încălcarea prevederilor OUG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, 4 pentru încălcarea prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, iar restul pentru abateri la alte legi.
Echipe mixte de poliţişti au efectuat controale la centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase de pe raza localităţii Bolintin Vale. Oamenii legii au acţionat pentru prevenirea furturilor şi identificarea bunurilor provenite din comiterea de infracţiuni, a celor care valorifică în mod repetat materiale feroase/neferoase provenite din infrastructura feroviară, din sistemul energetic naţional, de îmbunătăţiri funciare şi reţele de telecomunicaţii, precum şi identificarea societăţilor comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase care nu respectă legislaţia în domeniu, verificarea documentelor de transport ale deşeurilor, etc.
Au fost verificate 34 societăţi comerciale pe raza municipiului Giurgiu şi 6 societăţi comerciale pe raza oraşului Bolintin Vale.
La societăţile cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase din zona Bolintin Vale, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.500 lei şi au fost ridicate pentru cercetări documente de evidenţă contabilă şi 8.500 kg. deşeuri neferoase. Poliţiştii rutieri au aplicat la rândul lor 68 de sancţiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice (pentru depăşirea vitezei legale, neacordarea de prioritate, lipsa centurii de siguranţă, etc.) şi 8 pentru încălcarea prevederilor HG 69/2012, privind transportul rutier de persoane, reţinând 2 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.
O persoană este cercetată în stare de libertate pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here