porcul-de-portbagaj-solutie-de-criza-crop-644x416

        Joi 17 decembrie, între orele 06.00 – 11.00,  polițiștii din cadrul Secției nr. 6 de Poliție Rurală Mihăilești și jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu au desfășurat în târgul săptămânal din comuna Clejani, județul Giurgiu, precum și în zona adiacentă acestuia, o acțiune în sistem integrat pe linia transportului, respectiv comercializării cărnii și a produselor din carne, prevenirii furturilor de animale. 

 Cu ocazia activităților au fost verificate 33 de persoane și producători agricoli și controlate 8 autovehicule, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.925 lei , pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol etc.

Acțiunile polițiștilor se vor intensifica în perioada următoare, având în vedere pericolul la care pot fi expuși cetățenii de comercianții cu produse alimentare care nu respectă normele legale.

 (Jurnal)