foto 3 actiune 15.10Foto: Eleve de liceu care   în loc să stea la orele de curs devin aproape zilnic consumatoarele barurilor amplasate în zona liceelor la care învață.      

O acțiune de salutat a polițiștilor  giurgiuveni a  avut loc miercuri 6 mai cau desfăşurat o acţiune în sistem integrat pe raza municipiului Giurgiu, în zona unităţilor de învăţământ având scopul depistării elevilor care absentează nemotivat de la cursuri, dar și  pentru verificarea unităţilor comerciale amplasate în zona unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate în aceste locuri  minorilor, reducerea riscului rutier şi identificarea elevilor care sunt predispuşi la comiterea de infracţiuni sau la victimizare.

Pe timpul acţiunii polițiștii au  verificat 24 de societăţi comerciale,  aplicând 45 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 50.000 lei, fiind confiscată suma se 568 lei. Tot cu acest prilej  a fost suspendată activitatea unei societăţi comerciale pentru 30 de zile evident o cauză fiind relația comercială defectuoasă cu tinerii din unitățile școlare din zonă. În privința elevilor  plecați de la cursuri polițiștii au legitimat 19 elevi  constatând că 6 dintre ei erau absenţi nemotivat.

De precizat că această acţiune a poliţiştilor s-a bucurat şi de colaborarea reprezentanţilor mass-media locale.

Acșiunea săa desfășurat conform Planului Naţional comun de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, Serviciului Rutier, Biroului pentru Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban, Biroului de Investigaţii Criminale, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu şi Oficiului Naţional al Jocurilor de Noroc. (Jurnal)