caloriferConform datelor furnizate de către administraţia locală, în acest moment, doar 286 de scări de bloc din municipiu primesc energie termică, restul de până la 867 fiind “invitate” să îşi achite datoriile acumulate de-a lungul timpului.

Primarul municipiului Giurgiu, a declarat, într-o recentă conferinţă de presă, că singura soluţie onestă pentru a stopa situaţiile în care un bun-platnic nu beneficiază de agent termic, din cauza unui rău-platnic, este reprezentată de contorizarea individuală.

“Soluţia este să punem aparate individuale pentru a putea să beneficiem de căldură. Contorizarea la comun este o moştenire a sistemului de dinainte de 1989” a declarat Lucian Iliescu. În opinia edilului-şef, asociaţiile de proprietari sunt cele care încurcă lucrurile deoarece au în subordine, în unele cazuri şi zeci de blocuri, lipsindu-le timpul necesar pentru a rezolva toate problemele acestora. “Este nevoie ca fiecare scară să fie gestionată de cei care locuiesc acolo; dacă reuşiţi să faceţi 867 de asociaţii de bloc problemele vor fi diminuate” crede Lucian Iliescu. Primarul a deconspirat şi faptul că în următoarele săptămâni se va trece la o amplă acţiune de “intrare în normalitate”. SCUT Giurgiu va cere acceptul locatarilor unei scări de bloc, pentru ca rău-platnicilor să li se blindeze caloriferele, totul culminând cu încercarea de recuperare a datoriilor în faţa instanţelor de judecată.

Bogdan VLADU