imagine-articol_37807

Doctorul Cristian Andrei și EduCaravana se vor afla în perioada 9-12 aprilie 2016 în județele Călărași și Giurgiu. În aceste zile, doctorul Cristian Andrei va oferi consultații psiho-sociale gratuite oamenilor din zonă, mai ales tinerilor care își caută drumul în viață.

În Giurgiu, satul Gostinari, EduCaravana va fi amplasată în comunitatea de rudari de peste râul Argeș. Acolo locuiesc romi care fac cărămizi, iar atenția doctorului Andrei se va îndrepta spre tinerii din această comunitate, din rândul cărora va alege câțiva reprezentanți pe care îi va implica în programul de ”peer educator” – ca să le vorbească liceenilor despre ce înseamnă să fii rom.

 În aceeași perioadă dr. Andrei va susține cursuri de orientare profesională pentru tinerii din Giurgiu, în următoarele licee giurgiuvene: Liceul Viceamiral Ioan Bălănescu, Colegiul Național Ion Maiorescu, Liceul Teoretic Tudor Vianu, Liceul Tehnologic Ion Barbu și Liceul Tehnologic Miron Nicolescu.

 Demersurile fac parte din proiectul „Educați azi, valoroși mâine”, derulat de Fundația Estuar în parteneriat cu Institutul pentru Relații Umane. EduCaravana a mai fost până acum în satele Bălteni din județul Dâmbovița și Vărbila din Prahova, precum și în comunități din București și Ilfov, unde doctorul Andrei a acordat peste 400 de consultații gratuite persoanelor din comunități.

 Tinerii din aceste județe își pot, de asemenea, înscrie liceul în program, chemându-l pe doctorul Cristian Andrei la ei în liceu. Ei interesați trebuie să acceseze formularul de contact de pe platforma de consiliere on-line special concepută pentru EduCaravană – http://educaravana.ro/dr-andrei-in-liceu.