Organizaţia judeţeană a PSD Giurgiu va realiza un panou cu toţi consilierii judeţeni care vor vota împotriva repartizării bugetului pe acest an aşa cum a fost realizată de Consiliul Judeţean (CJ) Giurgiu, panou care va fi afişat în toate localităţile judeţului, pentru ca alegătorii să ştie cum le reprezintă consilierii interesele în CJ. “Am avut o discuţie cu primarii PSD pentru problemele legate de bugetul de la CJ pentru că, din informaţiile noastre, cei de la PDL din nou ameninţă că dacă nu vor primi 56 de miliarde de la CJ vor ataca bugetul Consiliului, de fapt bugetul repartizat localităţilor”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Giurgiu, Adrian Popescu. El a afirmat că deţine informaţii potrivit cărora modificarea bugetului se va face prin “pixul prefectului”, iar acest demers va afecta cele 54 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului. “În aceste condiţii, vor creşte plăţile restante pe care le vor înregistra autorităţile publice şi nu vor demara proiecte de investiţii în judeţ în valoare de 21,5 milioane de lei”, a completat Adrian Popescu. Totodată, preşedintele PSD Giurgiu a lansat un mesaj pentru prefectul judeţului Giurgiu, prin care îi cere acestuia să solicite Trezoreriei judeţului Giurgiu să alimenteze conturile tuturor unităţilor administrativ teritoriale cu sumele legal cuvenite pe anul 2011 ce vor fi stabilite în şedinţa CJ din martie 2011. El spune că PSD nu vrea să continue acele alocări financiare abuzive făcute pe criterii politice de guvernul Boc şi că bugetul CJ a fost repartizat în acest an proporţional cu numărul locuitorilor din comunele respective.

“Am făcut o comparaţie cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut în judeţul Giurgiu. Sumele luate de la cele 54 de localităţi şi de la CJ în urma rectificării negative de buget prin ordonanţe de guvern au fost repartizate către primarii unde firmele pedeliste ale celebrului Dan Pasat aveau lucrări.

Dacă urgenţa naţională era să strângem cu toţii cureaua, nu înţelegem şi nu acceptăm ca prin hotărâri de guvern să se împartă unora ceea ce a fost luat de la toţi locuitorii acestui judeţ”, a mai spus Adrian Popescu.  El susţine că, potrivit documentelor şi ordonanţelor de Guvern, sumele alocate anul trecut localităţilor cu primari PDL au fost în valoare de 3, 2 milioane lei, reprezentând 55% din totalul sumei repartizate prin aceste hotărâri de guvern, pe când PSD a primit doar în două localităţi suma de 170.000 de lei, reprezentând 2,8% din totalul de aproape 6 milioane de lei alocat pentru tot judeţul.

AGERPRES