greva-finante-1-p1Conform agenției AGERPRES , aproximativ 3.000 de angajaţi din cadrul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Ploieşti au declanşat, marţi dimineaţă, o grevă spontană, întrerupând activitatea în toate structurile aflate în cele şapte judeţe din regiune, ei fiind nemulţumiţi de prevederile ordonanţei 47 prin care nu li se acordă creşteri salariale. 
Liderul de sindicat din cadrul DGRFP Ploieşti, Aurel Fănică, a declarat, pentru AGERPRES, că oamenii au ieşit în stradă, iar activitatea a fost întreruptă în toate structurile judeţene cuprinse în regiune, respectiv Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Călăraşi,  Ialomiţa Teleorman și Giurgiu.

Toţi membrii de sindicat sunt nemulţumiţi de deciziile luate de şefii noştri din ANAF şi MFP prin care nu ni s-a acordat nicio creştere salarială în ultimii cinci ani, deşi toate celelalte categorii de bugetari au beneficiat de creşteri substanţiale în acest an (…), au mai rămas angajaţii de la MFP, Ministerul Muncii, un număr foarte mic de bugetari. În loc să aibă grijă de aceştia, guvernanţii (…) au dat o ordonanţă de urgenţă, ordonanţa 47, în care toţi banii au fost trecuţi numai pentru şefii din ANAF şi MFP. Pentru oamenii din teritoriu, pentru 23.000 de oameni din teritoriu care anul acesta au asigurat o colectare pe care o laudă toată lumea, nu s-a găsit niciun leu, în schimb, pentru şefii din ANAF… tot fondul a fost direcţionat către aceştia’, a declarat Aurel Fănică.

Conform sursei citate, protestul va continua până când Ordonanţa de Urgenţă 47, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie, va fi amendată.

‘În momentul ăsta, activitatea este oprită la nivelul tuturor celor şapte judeţe din regiune. (…) Oamenii sunt în stradă, sune nemulţumiţi de felul în care oamenii ăstia şi-au bătut joc de noi. Activitatea direcţiilor este întreruptă, a fost decizia oamenilor din sindicat de a ieşi în faţa direcţiei şi de a protesta până când această ordonanţă de urgenţă va fi amendată’, a mai precizat Aurel Fănică.

Potrivit acestuia, protestul nu a fost declanşat doar la nivelul regionalei Ploieşti, ci se manifestă în unităţile ANAF din toată ţara. (Jurnal)

 

2 COMENTARII

  1. Doamne astia nu au rusine deloc?!pentru ce vor cresteri salariale?astepti 15 zile calendaristice pt a ti se elibera o adeverinta ca nu ai alte venituri, stai in fata ghiseului mai bine de 10 minute pt ca dna functionar are 40 de ani si nu poate tasta mai repede, si iti mai vorbeste si pe un ton gretos avand impresia ca ea detine puterea si tu esti un amarat la mana ei.
    Rusine sa va fie! Vreti salarii mari dar mergeti pe premiza „timpul trece, leafa merge”!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.